Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Winnaars European Powerboat of the Year 2024

Zeven awards uitgereikt
Gepubliceerd op 20 januari 2024

Zeven awards uitgereikt

De winnaars van de European Powerboat of the Year 2024 zijn bekend. De zeven awards zijn uitgereikt tijdens de Flagship Night, tijdens de feestelijke avond van de openingsdag van Boot Düsseldorf.

Tot 8 meter

Een lengte van 6,10 meter en een prima prijsstelling maken van de Ibiza 601 de perfecte startersboot. Aan het model ligt een goed doordacht en functioneel concept ten grondslag. Hierdoor is de Noorse boot zowel met een elektrische als benzine buitenboordmotor uit te rusten.

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingIbiza 601
Tot 10 meter

Met de SLX 260 zet Sea Ray een innovatieve stap voorwaarts. Het nieuwe model is een doorontwikkeling van voorgaande modellen en blinkt uit in slimme oplossingen die het leven aan boord nog prettiger en eenvoudiger maken. Bovendien is de beschikbare ruimte nog beter benut. Jurylid Yvonne Zwaan zegt over de SLX 260: “Dit is de beste Sea Ray waar ik ooit mee heb gevaren.”

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingSea Ray SLX 260
Tot 14 meter

Dat Marex Boats boten bouwt met liefde voor de details laat de Noorse werf wederom zien met de 440 Gourmet Cruiser. De bouwkwaliteit van de boot is hoogwaardig, de indeling doordacht en de afwerking perfect. De Marex 440 Gourmet Cruiser zet de nieuwe standaard voor snelvarende familiecruisers.

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingMarex 440 Gourmet Cruiser
Tot 20 meter

De Azimut Magellano 60 heeft niet alleen een zeer onderscheidend en indrukwekkend uiterlijk. Onder de waterlijn is de nieuwe Magellano voorzien van een geheel nieuw ontwikkelde romp. Het nieuwe onderwaterschip zorgt voor perfecte vaareigenschappen op lage en hogere snelheden. De bouwkwaliteit en veiligheidsstandaard van Azimut zijn daarbij van een hoog niveau.

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingAzimut Magellano 60
Long range

De Griekse jachtwerf Omikron bestaat nog maar kort, maar is er nu al in geslaagd een winnende boot te bouwen. De Omikron OT 60 is een van de meest economisch varende boten in zijn klasse. De boot heeft een groot bereik en maakt ook indruk met zijn combinatie van moderne technieken en klassieke design.

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingOmikron OT 60
Powercatamaran

In de Leopard PC40 is alle ervaring terug te vinden die Leopard Catamarans de afgelopen tientallen jaren heeft opgebouwd. De boot biedt maximale ruimte en tot in detail geperfectioneerde oplossingen. De ultieme powercat voor de verhuur, maar ook voor privégebruik.

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingLeopard PC40
Elektrisch

De XShore 1 biedt puur vaarplezier en is een van de best ontwikkelde elektrische boten ter wereld. Innovatieve ideeën zijn toegepast in een goed uitgedacht ontwerp. De compacte boot is ideaal om per trailer te vervoeren en daardoor de perfecte dagboot.

Zeven awards uitgereikt
AfbeeldingXShore 1

Vakjury

De European Powerboat of the Year Award werd in 2005 in het leven geroepen op initiatief van het Duitse watersportblad ‘Boote’. De Awards worden sindsdien jaarlijks toegekend. De vakjury bestaat tegenwoordig uit redacteuren van acht toonaangevende Europese watersportmagazines, waaronder Motorboot. De jury let bij de beoordeling van de boten onder meer op design, constructie, afwerking, vaareigenschappen en innovatie. Naast Boote en Motorboot zijn de volgende magazines in de jury vertegenwoordigd: Boatmag.it (Italië), Båtliv (Noorwegen), Marina.ch (Zwitserland), Náutica y Yates Magazine (Spanje), Nepute Yachting Moteur (Frankrijk) en Yachtrevue (Oostenrijk). Voor alle winnaars van de European Powerboat of the Year 2023 en die van 2022 powerboat-award.com.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar