Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Noviteiten

Nieuwe DC-DC laders van Mastervolt

Nieuwe DC-DC laders van Mastervolt
Gepubliceerd op 18 oktober 2023

De nieuwe DC-DC laders van Mastervolt zijn te gebruiken in een 36V of 48V setup. De zogenoemde Mac Plus modellen zijn voorzien van nieuwe bidirectionele technologie. Hierdoor kunnen de DC-DC laders zowel service- als startaccu’s van stroom voorzien.

Het opladen van serviceaccu’s van een vaartuig kan een uitdaging zijn door spanningsdalingen en onvoldoende lading. Met de Mac Plus DC-DC acculader worden zowel de service- als startaccu’s efficiënt, snel en veilig opgeladen. Dit is volgens Mastervolt te danken aan de toegepaste bidirectionele technologie, die beide zijden als ingang of uitgang gebruikt. Zo krijgen alle accu’s aan boord de stroom die ze nodig hebben en is een betrouwbare en consistente lading gewaarborgd. Er is geen risico dat de startaccu leegloopt wanneer de huisaccu wordt opgeladen, omdat de nieuwe DC-DC laders van Mastervolt detecteren wanneer de motor draait of wordt opgeladen. De Mac Plus maakt gebruik van het beproefde Mastervolt 3-staps+ laadalgoritme, waardoor de accu snel en eenvoudig wordt geladen. Zelfs als de accu helemaal leeg is.

Nieuwe DC-DC laders van Mastervolt
Geschikt voor elk type accu

“De nieuwe modellen laders bieden gebruikers totale flexibiliteit op het gebied van vermogen”, aldus de leverancier van innovatieve autonome stroomoplossingen. “Met een breed DC-ingangsbereik zijn alle DC-bronnen mogelijk en kunnen twee accu’s worden opgeladen met één alternatie of lader. De lader ondersteunt een volledig scala aan chemische stoffen en accutypen, waaronder lithium. Bovendien werkt de lader naadloos samen met moderne dynamo’s zodat de accu correct wordt opgeladen door een constant vermogen te leveren. Zelfs als de dynamo niet actief is. De modellen zijn voorzien van een parallelle configuratie van maximaal tien eenheden die meer dan 100 ampère leveren en geavanceerde hoogfrequenttechnologie met moderne microprocessoren die zorgen voor minimaal vermogensverlies bij het overschakelen van 36/48 V naar 12/24 V en omgekeerd. De Mac Plus is ook compatibel met CZone, NMEA2000 en MasterBus. Hierdoor is volledige bewaking en bediening mogelijk.”

Robuust ontwerp

De Mac Plus is ontworpen om de zwaarste omstandigheden te doorstaan. Daarbij laadt de accu optimaal op temperatuur en heeft een hoogwaardige behuizing die beschermt tegen het binnendringen van stof en water. Daarnaast zorgt het energiezuinige ontwerp ervoor dat de Mac Plus geruisloos en zonder ventilator werkt.

Meer informatie: Mastervolt.com.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar