Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Princess V40 is de kleinste in de V-klasse

Princess V40 uitgelicht
Gepubliceerd op 25 september 2021

Met 13 meter lengte is de V40 de kleinste in de V-klasse van de Britse werf Princess Yachts. Deze klassieke sportcruiser is een snel, wendbaar en makkelijk te besturen jacht. Of je nu met 38 knopen op zee vaart of door stormachtig water navigeert. Het glazen dak en de kenmerkende mes-vormige ramen, die bijna over de hele lengte van de romp lopen, laten de V40 bovendien aanvoelen als een ‘open’ en ruim jacht waarop het heel plezierig toeven is. 

Princess V40

Het jacht heeft een fraai ontworpen en moderne cockpit, voorzien van veel teakhout en een ‘wet bar’. De U-vormige rondzit kan optioneel worden omgebouwd naar een dubbel zonnebed en op het achterdek behoort ook een hydraulisch platform tot de mogelijkheden. Onder het verschuifbare dakraam staan twee fraai afgewerkte stuurstoelen.

Natuurlijk licht

Benedendeks valt in de salon en de goed uitgeruste keuken de hoeveelheid natuurlijk licht op. De eettafel is om te bouwen, zodat er plek is voor twee extra gasten. De eigenaarshut heeft een en-suite badkamer met separate douche die ook toegankelijk is vanuit de salon. De achterkajuit kan worden uitgerust met optionele schuifbedden om ze makkelijk om te kunnen bouwen tot tweepersoonsbed. Beide slaapkamers zijn voorzien van voldoende opbergruimte om langer aan boord te blijven.

Techniek

De Princess V40 beschikt, net als de overige jachten van Princess, over de bekende diepe V-romp die is ontworpen om ervoor te zorgen dat ze minder vermogen nodig heeft en minder brandstof verbruikt. Met de dubbele Volvo D6-340DP bereikt ze zo moeiteloos de maximale snelheid van 37- 39 knopen zonder dat dat ten koste gaat van het vaarplezier. Het maakt van de V40 een populair jacht in haar klasse.

Technische gegevens Princess V40

Afmetingen (lxbxd): 12,98 x 3,81 x 1,02 m
Materiaal: polyester
Gewicht: 10.145 kg
CE-certificering: B
Motor: 2x Volvo D6-340DP (2 x 340 pk) 
Diesel: 730 l

Water: 322 l
Vanafprijs: op aanvraag

www.princessyachts.nl

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar