Kleinste en meest innovatieve Princess

Geplaatst door Redactie Motorboot

Met de R35 introduceert Princess Yachts haar kleinste en meest innovatieve Princess van dit moment. De Princess R35 is het eerste model in de nieuwe serie high-performance sportboten van de Britse werf. 

Met de ontwikkeling van deze nieuwe ‘R Class’ heeft de Britse scheepswerf haar eigen grenzen volledig verlegd. Marketing Director Kiran Haslam van Princess Yachts verwoorde dat op een treffende wijze: “We felt very strongly that this was probably the coolest project that we have embarked upon in our 50 year history.” De kleinste en meest innovatieve Princess is volledig van carbon fibre gebouwd. Het ontwerp is in samenwerking met het Italiaanse designhuis Pininfarina ontwikkeld en uitgebreid getest in de windtunnel.

Kleinste en meest innovatieve Princess

Active Foil System

Bijzonder aan de R35 is volgens Princess Yachts dat de boot zeer gemakkelijk vaart op hoge snelheid dankzij grensverleggende technologieën als het Active Foiling System. “Wereldwijd wordt de elf meter lange Princess R35 al geroemd om het Active Foil System dat samen met het Britse technologiebedrijf BAR Technologies is ontwikkeld”, aldus de werf. “Het zorgt ervoor dat de boeg van het schip optimaal in het water ligt zodat de weerstand met maar liefst 30 procent wordt verminderd. De boot ligt zó stabiel op het water dat het lijkt alsof zij daaraan is vastgelijmd. Dat maakt het varen bij snelheden tot maar liefst 50 knopen bijzonder comfortabel.”

Princess Yachts Benelux

De Britse werf Princess bouwt al meer dan 50 jaar luxe jachten en is onderdeel van LVMH concern. In
Nederland, België en Luxemburg wordt het merk geruime tijd vertegenwoordigt door Princess Yachts
Benelux. Het kantoor bevindt zich in het pittoreske Heusden en is gelegen aan een idyllische haventje waar
verschillende modellen van Princess Yachts klaarliggen om te bezichtigen. Princess Yachts Benelux presenteert de nieuwe R35 tijdens de Hiswa te water.

Technische gegevens Princess R35:

Afmetingen: (lxbxd) 10,89 x 3,27 x 0,76 meter;
materiaal: carbon fibre;
gewicht: 6.500 kg;
brandstof: 600 liter;
water: 140 liter;
vuil water: 80 liter.

Kijk voor meer informatie op de site van Princess Yachts Benelux