Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Hoe vaar jij?

Gepubliceerd op 24 april 2024

Doe mee aan nulmeting

Doe mee aan het onderzoek ‘Vaargedrag, motorspecificaties en brandstofverbruik’ van Waterrecreatie Nederland. Het doel van dit onderzoek is om in beeld te brengen wat de CO2-voetafdruk is van de recreatievaart in Nederland in 2023. Waterrecreatie Nederland zoekt nog 200 kajuitmotorboot en 240 open motorboot respondenten!  

Voor een onderzoek naar het vaargedrag, motorspecificaties en brandstofgebruik door de recreatievaart in Nederland in 2023 zoekt Stichting Waterrecreatie Nederland zo veel mogelijk deelnemers. Wie vorig jaar voor recreatie- of vakantiedoeleinden met een eigen, gehuurde, of geleende (privé of vereniging) motor- of zeilboot (met of zonder kajuit, of sloep, speedboot, of jetski) in Nederland heeft gevaren, kan deelnemen. Het gaat om een zogenoemde nulmeting, wat betekent dat er voor het eerst op deze manier een beeld ontstaat van de CO2-voetafdruk.

Duurzaamheid in beeld

Gegevens over vaarduur, motor- en brandstofgebruik geven inzicht in de duurzaamheid van de recreatievaart in verhouding tot andere sectoren en recreatievormen, ook in de vorm van een CO2-voetafdruk. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 10 tot 15 minuten. Het kan nuttig zijn het logboek en de standaardgegevens van uw boot voor 2023 erbij te pakken. Het onderzoek wordt volledig anoniem uitgevoerd door Breda University of Applied Sciences. Als het onderzoek is afgerond worden de resultaten gedeeld op: www.duurzamewaterrecreatie.nl.

KLIK HIER om deel te nemen aan de enquête.

Hoe vaar jij

Hoe vaar jij2

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar