Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Noviteiten

Damoto elektrische aandrijvingen

Eindeloos combineren
Gepubliceerd op 28 december 2023

Eindeloos combineren

Damoto introduceert een modulair opgebouwde serie elektrische aandrijvingen waarmee je eindeloos kunt combineren. De serie bestaat uit langdurig beproefde elektromotoren, motorregelaars, displays, gashendels, koeling kits, as-koppelingen, kabels en meer.

Damoto is een Nederlands bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en distributie van premium elektromotoren voor recreatievaart, verhuur en chartervaart. Damoto Modular maakt het gemakkelijk om systemen samen te stellen die naadloos aansluiten op de wensen van de gebruiker en het ontwerp van de boot. Bovendien is het mogelijk om op een later moment modules toe te voegen of te vervangen.

Koeling

Bij de ontwikkeling van de elektrische aandrijvingen is veel aandacht besteed aan de koeling. Om de elektromotoren en motorregelaars op de ideale bedrijfstemperatuur te houden zijn er zowel luchtgekoelde als vloestofgekoelde versies verkrijgbaar. Afhankelijk van de toepassing kan hieruit de juiste keuze worden gemaakt. Optimale koeling garandeert een hogere efficiency, betere prestaties en een langere levensduur.

Hoogwaardig

Daarnaast zijn de elektromotoren en motorregelaars uit hoogwaardige vocht- en waterbestendige componenten vervaardigd, zoals rvs en geanodiseerd aluminium. Bovendien zijn de systemen snel en gemakkelijk aan te sluiten, zonder specifieke kennis of speciaal gereedschap. Het instelbare motorframe vergemakkelijkt de verdere installatie. Damoto Modular Original elektromotoren zijn verkrijgbaar met vermogens van 3 kW tot 40 kW.

Beproefd

Volgens Damoto zijn diverse combinaties van elektromotoren en motorregelaars al vele jaren een begrip in de internationale maritieme wereld. De producten worden echter pas sinds enkele jaren uitgebracht onder de naam Damoto. Het eerste model dateert uit 2005. Inmiddels zijn er al meer dan 3000 boten met deze motor uitgerust, waaronder recreatieve sloepen en jachten. Maar ook rondvaart,- salon- en verhuurboten. In de afgelopen periode heeft Damoto de originele productlijn opgefrist en doorontwikkeld. “Uiteraard zonder wijzigingen aan de beproefde componenten”, aldus het in Amsterdam gevestigde bedrijf.

Eindeloos combineren
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar