Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Noviteiten

Stentec introduceert WinGPS 6

Stentec introduceert WinGPS 6
Gepubliceerd op 23 februari 2024

Altijd actueel

Stentec introduceert na tien jaar ervaring met WinGPS 5 het nieuwe WinGPS 6. Van dit navigatieprogramma voor de Windows-laptop of Macbook zijn vier versies verkrijgbaar: Navigator en Pro voor de motorbootvaarder, Voyager voor de toer- en wedstrijdzeiler en Inland voor de kleine beroepsvaart en grote motorjachten.

WinGPS 6 Navigator geldt als het instapmodel en ondersteunt een GPS-muis. WinGPS 6 Pro kan evenals de Voyager en Inland versie ook aan een boordsysteem en een AIS-transponder worden gekoppeld en ondersteunt het varen op getijdenwater. Dankzij volautomatische updates beschik je altijd over actuele kaarten, meter en andere navigatiedata.

Alle versies zijn uit te breiden met een abonnement op Stentec’s Inland Update Service. Dit kan per land, maar ook voor alle EU-landen. Voor Nederland beschikt u dan onder meer over de wekelijks bijgewerkte IENC voor de Waddenzee en Zeeland van Rijkswaterstaat. Met de WinGPS 6 navigatiesoftware die Stentec nu introduceert is het mogelijk deze LAT-kaarten te koppelen aan een NLTides getijdenstation voor routeoptimalisatie. Ideaal voor Wadvaarders.

Er is ook een gratis WinGPS 6 Lite versie te downloaden. Deze versie ondersteunt een GPS-muis en S57-kaarten. Na aanschaf van een licentie in de Stentec webshop wordt deze gratis versie omgezet naar de WinGPS 6 Navigator versie.

Meer informatie: www.stentec.com / stand: 3069

Stentec introduceert WinGPS 6
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar