Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Noviteiten

Simrad NSX Ultrawide

Simrad NSX Ultrawide
Gepubliceerd op 24 januari 2024

Breedbeeld navigatiescherm

Met de NSX Ultrawide introduceert Simrad een breedbeeld navigatiescherm. Het nieuwe multifunctionele display heeft volgens Simrad meerdere voordelen ten opzichte van de andere NSX displays omdat het tot wel 63% breder is.

De nieuwe NSX Ultrawide biedt alle voordelen van twee schermen op één plek. “Bovendien krijgt het dashboard een betere vormgeving met nieuwe mogelijkheden en een superieure kaartervaring”, aldus Simrad. “Daarnaast wordt installatie eenvoudiger, omdat met één in plaats van twee schermen minder kabels nodig zijn, slechts één sleuf en een kortere insteltijd. Of het nu gaat om de auto, de computer op het werk of de tv thuis, consumenten zijn gewend aan de voordelen van ultraberde schermen. Nu krijgen ze dezelfde ervaringen achter de stuurstand van hun boot met heldere beelden en flexibele gesplitste weergaven. De NSX Ultrawide biedt een nieuw perspectief op varen en consumenten willen straks niet meer zonder.”

Twee formaten

De Simrad NSX Ultrawide is verkrijgbaar in de schermformaten 12 en 15 inch. Het multifunctionele display biedt een veelzijdige oplossing voor verschillende typen boten van klein tot middelgroot formaat. Booteigenaren kunnen hun dashboard upgraden naar een gebruiksvriendelijker hoogwaardiger display met een beeldverhouding die een betere functionaliteit biedt. De applicaties zijn geoptimaliseerd voor gebruik op zowel volledig scherm als in gesplitste weergave. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid het dashboard in te delen met meerdere NSX Ultrawide schermen.

Navigatiesoftware

Volgens Simrad is de kaartervaring op het nieuwe breedbeeld navigatiescherm ongekend. “De nieuwste C-Map Discover X kaarten zijn speciaal geoptimaliseerd voor NSX. De hoge pixeldichtheid van het scherm biedt een superscherp resolutie waarmee gebruikers ongekende details kunnen waarnemen.” De X-Gen kaarten bevatten ook een groot aantal nieuwe functies, waaronder de nieuwe C-Map veiligheidswaarschuwingen. Hiermee weten gebruikers direct waar gevaren zoals ondieptes zijn te verwachten. Bovendien is het voor het eerst mogelijk om met de X-Chart Manager updates en aangepaste gebieden te kiezen voor een vrijwel directe download.

Simrad NSX Ultrawide

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar