Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

All-in-one elektrische binnenboordmotor

All-in-one elektrische binnenboordmotor
Gepubliceerd op 9 september 2021

De eFlow is een all-in-one elektrische binnenboordmotor. Volgens leverancier Damoto is het ‘s werelds nieuwste innovatie op het gebied van aandrijfsystemen voor boten tot twee ton. 

Bijzonder aan de eFlow is dat het uit slecht één afsluitbare rvs behuizing bestaat. Daarin zijn alle onderdelen opgenomen. De behuizing is direct op de motorfundatie bevestigd. Daarna is deze op eenvoudige wijze aan de schroefas te koppelen. Na het inpluggen van de instrumenten en het accupakket is de boot klaar voor gebruik.

De ontwikkeling van de eFLOW startte ruim een jaar geleden. Damoto oprichter Sander Meuwse besloot zijn Russische aluminium reddingssloep om te bouwen van diesel naar elektrische aandrijving. De oude motor was aan vervanging toe. Bovendien wilde hij meer genieten van het varen zonder stank en lawaai. Tegelijkertijd wilde hij een bijdrage leveren aan de energietransitie. Als eigenwijze ingenieur besloot hij al snel om niet te kiezen voor een bestaand inbouwpakket. In plaats daarvan verdiepte hij zich in de achterliggende techniek. Vervolgens ging Meuwse op zoek naar de beste en meest duurzame componenten. Tijdens deze zoektocht ontstond het idee om alles samen te voegen in één behuizing. De sloep met daarin het prototype bleek perfect te varen en oogstte veel lof onder andere watersporters. Zo ontstond een nieuw product. Inmiddels is de All-in-one elektrische binnenboordmotor verkrijgbaar in een 2kW, 3kW en 6kW luchtgekoelde versie. Meer informatie is te vinden op www.damoto.nl.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar