Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Lezersbijdragen

Geslaagd Natte Treffen van Vereniging SK vloot in Leerdam

Gepubliceerd op 17 mei 2016

SK vloot in Leerdam 05-05-2016 2016-05-05 010

Het jaarlijkse Natte Treffen van de Vereniging SK vloot was mede dankzij het heerlijke weer en de inzet van de organisatie zeer geslaagd. Van 5 tot en met 8 mei bezocht de vereniging Leerdam waar de vereniging dan te gast is bij Watersportvereniging ‘De Oude Horn’.

Direct al na de oprichting in 2008 is de organisatie van de Vereniging SK vloot stevig in de steigers gezet en werden er drie Activiteiten Commissies gevormd, namelijk de AC Noord, de AC Midden en de AC Zuid (ACZ). Zij organiseren bij toerbeurt jaarlijks een tweetal bijeenkomsten, één in het najaar, het ‘Droge Treffen’ (zonder schip) en één in het voorjaar, het ‘Natte Treffen’ met de schepen.

Dit jaar is de AC Zuid aan de beurt voor het ‘Natte treffen’ en valt de keus op Leerdam. Ter plekke blijkt dit om diverse redenen een prima keus. Leerdam heeft een aantal culturele en kunstzinnig aantrekkelijke objecten, een ruim winkel en horeca aanbod en natuurlijk van alles op het gebied van (sier)glas en kristal. Maar uiteraard belangrijker nog is de ruime, goed geoutilleerde jachthaven en de gastvrije Leerdamse watersportvereniging ‘De Oude Horn’, die spontaan alle medewerking verleende.

Onder uitzonderlijk mooie weersomstandigheden varen dus op donderdag 5 mei, als Hemelvaartsdag samenvalt met Bevrijdingsdag vanuit heel Nederland, dertig SK kotters over de mooie Linge naar Leerdam.  Als iedereen gearriveerd is en ’s avonds alle schepen gepavoiseerd zijn, biedt de haven een feestelijke aanblik. Het  trekt veel bekijks van zowel toeristen als de lokale bevolking.

SK vloot in Leerdam 05-05-2016 2016-05-06 004Het door de ACZ samengestelde programma is ruim opgezet en laat veel tijd om de onderlinge banden aan te halen en (reis)ervaringen uit te wisselen. Het begint op vrijdagmorgen met een demonstratie in de aan de haven grenzende glasblazerij, waar drie jonge kunstenaars hun bedrevenheid in deze ‘hete’ kunst vertonen.

’s Middags maken de deelnemers, opgedeeld in teams een stadswandeling. De deelnemers geven de ogen en oren goed de kost omdat er aan het eind een vragenlijst wacht waarmee dan leuke prijsjes te verdienen zijn. ’s Avonds schuiven we aan bij restaurant ‘t Veerhuys en genieten van een speciaal voor de SK vloot samengesteld aspergemenu.

SK vloot in Leerdam 05-05-2016 2016-05-07 011Het weer is nog steeds voortreffelijk als we zaterdagmorgen de (kleine) groentemarkt bezoeken en inkopen doen of een bezoek aan het glasmuseum en de glas- en kristalwinkel bij de fabriek brengen.

‘s Middags geeft een gids een interessante rondleiding door ‘Het Hofje van Mevrouw van Aerden’, een soort Begijnhof met ook een Raads- en een Trouwzaal en tegenwoordig ook enkele startersappartementen. We sluiten de dag af met een uitgebreide bbq. Mede door de nog steeds hoge, bijna zomerse temperaturen, liep de baromzet uitstekend en was het al tegen middernacht toen toch ook de laatste ‘diehards’ moe maar voldaan de kooi opzochten.SK vloot in Leerdam 05-05-2016 2016-05-07 012

Op zondagmorgen is er een palaver met afscheidskoffie, waarna de vloot om 10.00 uur, uitgezwaaid door talloze Leerdammers, in een rustig tempo, in kiellinie naar Arkel vaart, waar al naar gelang de thuisbestemming de deelnemers voor de richting Vianen of Gorinchem kiezen.

Natuurlijk heeft het buitengewoon mooie weer haar steentje bijgedragen aan het welslagen van dit bijzonder succesvolle ‘Natte Treffen’, maar zonder de enorme inzet en voortreffelijke organisatie van de AC Zuid, oftewel Hans en Ans en Cor en Bep, alsmede de hulp en medewerking van de vrijwilligers van kantine en clubgebouw van ‘de Oude Horn’ was dit niet gelukt!

Bert en Lia Vendelbosch. SK 244 “Quattro”

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar