Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Lezersbijdragen

Kerst-Elling

Kerst-Elling
Gepubliceerd op 22 december 2023

Een fraaie foto van de Heusder haven. Boven de haven het noorderlicht en in de haven de Elling E3 ‘Cool Bleu’. De foto is een kerstcadeautje van Diederik Glasz, de trotse eigenaar van deze 20 jaar jonge Elling.

Kerst-Elling

De Kerst-Elling in de haven van Heusden.

Diederik schrijft over deze Kerst-Elling: “De Elling E3 Cool Blue hebben wij nieuw laten bouwen en deze is opgeleverd juli 2003 door de Elling Werf in Aalst en Anton van de Bos. Er zit een Cummings 6 cilinder 8.3 liter motor in van 450 pk met inmiddels zo’n 2.500 draaiuren. Wij hebben de boot nu dus ongeveer 20 jaar en altijd probleemloos mee gevaren in binnen en buitenland. Wij varen het gehele jaar door en zijn dan ook te vinden op de Wadden met kerst en oud en nieuw, voor zover het weer het toelaat.”

“Nu wij wat ouder worden hebben we afgelopen zomer een Stabilizer (magnus master) laten inbouwen op de werf en hebben deze gelijk kunnen testen buitenom van Stellendam naar IJmuiden. Het was een vreselijk mooie tocht en ondanks de westenwind konden we toch gewoon het kopje koffie op het achterdek drinken. Ook zijn wij bezig met een totale refit van de Elling om er nog eens 20 jaar veel plezier aan te beleven.”

Kerst

En bij deze wenst Team Motorboot jou prettige feestdagen, een heel goede jaarwisseling, een mooi nieuw vaarjaar en natuurlijk veel leesplezier met Motorboot in 2024.
Ton Roskam, Hélène Roskam – Van Koppen, Yvonne Zwaan, Jolanda Teering, Michelle van den Hoorn, Frank van Gils en Bas Hoekstra.

 

 

m

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar