Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Lezersbijdragen

Reünie Stentorclub

Reünie Stentorclub
Gepubliceerd op 2 november 2021

Begin september 2021 heeft de Stentorclub voor een bijzondere gelegenheid haar schepen in Sneek verzameld. Het werd een gezellige en informatieve bijeenkomst.

In het bijzijn van nestor Karel Boersma werd Vripack bezocht. Bart Bouwhuis, nu directeur bij dit ontwerpbureau, was destijds degene die aan de bakermat van de Stentor stond. Hij begeleidde onder primitieve omstandigheden destijds bouwnummer 1 in Roemenië .

Het was voor enkele leden van deze ‘merkenclub’ de eerste keer dat ze bij deze kleine groep konden aansluiten. De ontvangst bij de familie Boersma thuis en de beelden van de werf in Roemenië, zo kort na het vallen van de muur in 1989, maakten indruk op de aanwezigen.

Inmiddels bestaat de werf niet meer, maar het elan van de Stentoreigenaren is springlevend en de sfeer van deze reünie was dan ook van dien aard. Inmiddels zijn er alweer plannen voor een volgende ‘natte bijeenkomst’ in september 2022 en wel in Ossenzijl.

De club verwacht dan weer enkele nieuwe leden te kunnen verwelkomen. Hebt u een Stentor of wilt u er meer over weten, bezoek dan onze website: www.stentorclub.nl. Daar vindt u informatie over de diverse typen Stentors.

Reünie Stentorclub
Vrolijke deelnemers aan de reünie van de Stentorclub in Sneek.
Reünie Stentorclub
Voor de deur bij Vripack.
Reünie Stentorclub
Welkom geheten met een origineel Stentorgebakje.

Tijdens de reünie Stentorclub liggen er een aantal keurig op een rij.

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar