Hoe vaar ik weg van Lagerwal

Geplaatst door Redactie Motorboot

Klaas Klos is motorbootvaarder in hart en nieren en een van de vaste schippers van Motorboot.Klaas_Klos Als beroepsschipper voer hij in het verleden met uiteenlopende vaartuigen, van rijnaak tot bunkerboot en van directievaartuig tot snelle draagvleugel-veerboot. In de rubriek ‘Klaas schipper(t)’ legt hij veel voorkomende manoeuvres met een motorboot stap voor stap uit.  Wegvaren van een kade, met je boot tussen twee andere schepen in, kan al lastig genoeg zijn. Maar nu blaast ook de wind je nog tegen de kade… Hoe los je dat op? Kortom: Hoe vaar ik weg van Lagerwal.

Steekeindje

De beste manier om van een kade weg te varen is normaal gesproken als volgt (tekening 1):Hoe vaar ik weg van Lagerwal het roer naar de kade leggen, de boot losmaken en dan even (desnoods een paar keer) kort gas geven naar voren. Als je kort gas geeft, zal het schip zich nauwelijks naar voren verplaatsen. Wel komt het achterschip door dat tikje gas vrij van de wal, zodat je achteruit kunt wegvaren. Als je ver genoeg van de kade vandaan bent, kun je het roer in de juiste richting leggen en vooruit wegvaren. Met die lastige wind erbij gaat het op deze manier echter niet lukken. De oplossing? Een ‘steekeindje’!

Een ‘steekeindje’, zoals dat in de binnenvaart wordt genoemd, is eigenlijk een spring: een lijn – in dit geval – van de achterbolder op het schip naar voren op de kade (tekening 2). Hoe vaar ik weg van LagerwalDeze lijn niet vastmaken, maar met een slag om de bolder leggen. Hang 1 tot 1,5 meter vanaf de spiegel een stootwil, leg het roer alvast van de kade af en geef vervolgens een flinke dot gas achteruit. Het voorschip draait dan met een flinke zwiep van de kade weg. Zodra het voorschip ver genoeg van de kade is weggedraaid direct de lijn losgooien en wegvaren (nú is het handig dat het roer al van de kade af was gedraaid!). Je moet wel zorgen dat je genoeg ruimte hebt om even op snelheid te komen, want anders blaast de wind je alsnog terug richting de kade, of richting het schip dat voor je lag afgemeerd. Houd een extra stootwil binnen handbereik, voor het geval je inderdaad naar dat andere schip wordt geblazen. Die stootwil kun je dan tussen jouw schip en dat andere schip houden. Haal in dat geval wél eerst de snelheid uit je schip, door even kort achteruit te slaan. Hier geldt de regel: geen snelheid, dan ook geen schade.

Het is leuk om dit soort manoeuvres af en toe te oefenen. Vaar je meestal met z’n tweeën, oefen dan ook samen. Dat kun je het beste doen op een plek waar niemand je ziet. Je voelt dan niet de druk om toch vooral maar geen fouten te maken… Dat is per slot van rekening het leuke van oefenen: dan mág je fouten maken!

Terug op z’n plek

In de volgende aflevering leggen we de boot terug op z’n plek, met dan de wind echter 180° gedraaid (tekening 3). Hoe zou ú dat aanpakken, rekening houdend met de draairichting van uw schroef? Manoeuvreer met ons mee en mail uw antwoord naar redactie@motorboot.com.Terug op z’n plek


magazine

Mogelijk interessante artikelen: