Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Motorboot Magazine

Motorboot Maart 2024

Motorboot maart 2024
Gepubliceerd op 16 februari 2024

Gebruikte boten: wat koop ik voor € 75.000,-

Motorboot opent met ‘Wat koop ik voor…?’. Daarbij gaat het Motorboot Lezerspanel in tweetallen op zoek naar gebruikte boten van maximaal 12 meter lang uitgerust met minimaal twee vaste slaapplaatsen en een vast toilet voor € 75.000,-. Ook een vooruitblik op Boot Holland 2024 met een interview met beursmanager Gerda Brouwer over het veranderende karakter van de watersportbeurs. 

Verder in Motorboot Maart 2024

Verder in dit nummer testen we met een lezer zijn kennis van de vaarregels. Deze schipper met bijna 30 jaar vaarervaring, maar zonder vaarbewijs liet zijn kennis testen en ging daarna op cursrus om zijn vaarbewijs te halen. Ook kijken we met oud-zeiler Giena Bartelts terug op haar eerste volle vaarseizoen als eigenaar van een motorboot.

Ook twee testverslagen. Eén van een no-nonsense RIB uitgerust met een elektrische buitenboordmotor. De ander de Wellcraft 355. De makers van deze boot uit Amerika richtten zich van origine op visboten, maar hebben nu een lijn van stoere sportcruisers ontwikkeld. De toervaartverslagen ‘Tour de Somme’ en de ‘Ommelandvaart’ lopen beide op hun einde. Van beide verhalen wordt in dit nummer de slotaflevering gepubliceerd. In Nederland nemen we een kijkje op de Langeraarse Plassen. En natuurlijk vaste rubrieken als Techniek met Thom, die de laatste hand legt aan de montage van een boegschroef op zijn vertrouwde bootje ‘Opa Hein’, de column van Gabriël van Seumeren over ‘vaders boot’ en Sabine Kuik heeft weer een fijn recept nu van een hip Italiaans gerecht.

Motorboot maart 2024 is vanaf vrijdag 23 februari verkrijgbaar. Kijk nu alvast in de webshop en pre-order.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar