Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Motorboot Magazine

Motorboot februari 2024

Motorboot februari 2024
Gepubliceerd op 19 januari 2024

‘Vreemd vaarwater’ is het thema in Motorboot februari 2024. Waar moet je aan denken als je besluit om koers te zetten naar de ons omringende landen. In vier artikelen met als reisbestemmingen Engeland, België, Frankrijk en Duitsland besteden we aandacht aan verschillende aspecten: reisvoorbereiding, reisdocumenten en praktisch informatie en tips.

Verder in Motorboot februari 2024

Voortbordurend op het thema een dagtocht naar en door de Haven van Antwerpen, waar de autoriteiten recent de regelementen hebben gewijzigd. Naast de dagtocht de vervolgdelen van de tocht naar en door Frankrijk over de rivier de Somme en de Ommeland vaart: een tocht door en om Nederland, waarin nu België wordt aangedaan.

De testpiloten van Motorboot namen ook voor dit nummer weer drie boten onder de loep. Zo testte Yvonne Zwaan de Pollard Coastliner 40 SG uit Steenwijk en nam Gabriël van Seumeren de Craftmanship 760 Cabin Tender uit Amsterdam onder handen. Bijzonder deze keer is de dubbeltest: de combinatie van de 3D-geprinte Impacd 570, gemaakt in Woudsend met aan de spiegel de Mercury Avator 35e, een elektrische buitenboordmotor. Deze twee-in-eentest werd dan ook gedaan door outboard-expert John Lasschuit samen met Yvonne Zwaan.

Voor wie niet op eigen kiel naar de Oostzee wil, maar daar wel op eigen kiel wil varen, is er de mogelijkheid om de boot op een trailer naar de vaarbestemming te varen. Inspiratie op doen? Jacob en Marjan Smit vertellen hoe ze elke zomer met hun Noorse Spitsgatter op een trailer naar Zweden rijden voor een heerlijke vaarvakantie.

In de serie Winterklussen pakt Marius Erven dit maal zijn verouderde dashboard aan. En natuurlijk hebben we de vast rubrieken als Kombuis van Sabine Kuik, de column van Marjolein Scherrenberg en Watermerk met dit maal de Waterlandclub in de schijnwerper.

Motorboot Magazine Februari 2024

Motorboot februari 2024 is vanaf vrijdag 26 januari verkrijgbaar. Kijk nu alvast in de webshop en pre-order.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar