Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Media en Motorboot

Nu in de webshop: het logboek

Logboek
Gepubliceerd op 26 maart 2021
Nu in de webshop: het logboek uit de Watersport Praktijkreeks. Dit is een serie boeken gericht op de praktijk van het varen. En er is niets zo praktisch als een logboek. Daarom brengt de uitgever van Motorboot als eerste in deze reeks een logboek uit. Dit ’00-nummer’ van de serie is hét boek voor iedereen die van wal steekt en dat wil vastleggen.
Logboek in de webshop
Nu in de webshop: het logboek uit de Watersport Praktijkreeks
Een ‘log’ was een met lood verzwaard plankje aan een koord met knopen waarmee in vroeger tijden de snelheid van een schip werd gemeten. De naam ‘logboek’ is afgeleid van het Engelse ‘log book’, ook bekend als het scheepsjournaal. In dat journaal was ook ruimte voor meer gegevens dan alleen data om op te navigeren. In dit logboek kun je technische gegevens noteren én is er zeker ruimte om de dagelijkse belevenissen op te tekenen. Dankzij praktische tips van ervaren recreatieschippers bij het maken van dit scheepsjournaal, maak je van dit logboek een vertrouwde reisgenoot met waardevolle informatie voor nu en voor later.
Naast het logboek zijn er al andere titels verschenen in de Watersport Praktijkreeks van Roskam Media. Zo is er het boek ‘Varen naar Duitsland‘ en het boek ‘Werken met digitale water- en zeekaarten‘.
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar