Workshop ‘Acute zorg aan boord’

Geplaatst door Redactie Motorboot

In het oktobernummer aandacht voor de zelfredzaamheid aan boord. Het kunnen verlenen van acute zorg aan boord helpt hier enorm bij. Daarom verzorgt Cuore Reanimatie exclusief voor Members van Motorboot een workshop ‘Acute zorg aan boord’.

De workshop wordt gegeven door Tessa Zijlstra. Dochter van een schippersechtpaar en met een achtergrond in de verpleging begon ze zeven jaar geleden met het geven van reanimatiecursussen aan boord.  Inmiddels is de reanimatietraining voor professionele schippers uitgegroeid tot een bredere workshop ‘Acute zorg aan boord’ voor iedere watersporter.

Zijlstra vertelt dat tijdens de workshop deelnemers niet alleen leren om signalen van bijvoorbeeld een herseninfarct, zeeziekte, onderkoeling en oververhitting te herkennen , maar dat ze ook tips krijgen voor het handelen bij voorvallen en bij ongevallen. Daarnaast geeft Zijlstra advies over de voorbereiding van een langere reis. “Ga je naar het buitenland en neem je medicijnen mee, dan heb je een Schengen-verklaring nodig. Een medicijn als Ritalin, dat gebruikt wordt door kinderen met ADHD, valt bijvoorbeeld onder de opiumwet en mag niet zomaar de grens over. Ook is het handig om je medisch paspoort mee te nemen aan boord.”

De cursus wordt gegeven op zaterdag 17 november van 9.30 tot 12.30 uur. Motorboot Members kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief van € 25,- (niet-Members betalen € 30,-), inclusief koffie/thee. De workshop wordt gehouden bij de KNMC, Meent 2A in Leerdam en gaat door bij minimaal 15 deelnemers.

Aanmelden? Stuur uiterlijk 31 oktober een mail naar events@motorboot.com o.v.v. ‘Cursus acute zorg aan boord’ en vermeld:
• Naam
• Straat + huisnummer
• Postcode + woonplaats
• E-mailadres