Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Winnaars European Powerboat of the Year 2021

Winnaars European Powerboat of the Year 2021
Gepubliceerd op 22 januari 2021

De winnaars van de European Powerboat of the Year 2021 zijn bekend. Via een online video maakte de internationale jury de winnaars van de vijf categorieën bekend.

De European Powerboat of the Year Awards worden uitgereikt door en internationale vakjury, bestaande uit watersportbladen uit heel Europa. Motorboot is ook lid van deze jury. Afgelopen najaar nomineerde de jury 23 motorboten verdeeld over vijf categorieën. Op vrijdag 22 januari om 11 uur ‘s morgens is de video online geplaatst met de bekendmaking van de winnaars per categorie. We stellen ze hier aan u voor, voorzien van het jurycommentaar.

Tot 8 meter:

De winnaar in de categorie tot 8 meter is de Saxdor 200 Sport. Deze boot heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding en is daardoor interessant voor beginnende watersporters. Daarnaast is de boot zeer doordacht en functioneel vormgegeven. Bovendien heeft de Saxdor perfecte vaareigenschappen. In combinatie met een krachtige buitenboordmotor is de Saxdor 200 Sport een volbloed powerboat.

Winnaars European Powerboat of the Year 2021
Saxdor 200 Sport

Tot 10 meter:

De Beneteau Flyer 9 Sundeck gaat er hier met de winst vandoor omdat deze boot een echte allrounder is voor het hele gezin. De dagboot biedt veel ruimte, mede dankzij het neerklapbare deel in de romp ter hoogte van de cockpit. Daarnaast combineert de boot veilige vaareigenschappen met een hoog comfortniveau.

Winnaars European Powerboat of the Year 2021
Beneteau Flyer 9 Sundeck

Tot 14 meter:

De Fjord 41 XL onderscheidt zich van de concurrentie met zijn concept bestaande uit negen verschillende dekindelingen. Met deze negen keuzemogelijkheden kan elke klant de boot volledig afstemmen op zijn of haar wensen. Met twee hekaandrijvingen is de wendbaarheid van de nieuwe generatie boten van Fjord flink verbeterd. Daarnaast zijn de afwerking en vaareigenschappen van een hoog niveau.

Winnaars European Powerboat of the Year 2021
Fjord 41 XL

Tot 20 meter:

Over de winnaar in deze zeer concurrerende categorie is veel discussie gevoerd binnen de jury. Uiteindelijk is de prijs toegekend aan de Absolute Navetta 64 vanwege de perfecte combinatie tussen een flybridge motorjacht en een explorer. De ruimtebeleving op dit motorjacht is ongekend. Dit is mede te danken aan de grote raampartijen waar alle vertrekken aan boord van zijn voorzien. Innovatief is de indeling van het interieur, waarbij je vanuit de hut in het achterschip direct toegang hebt tot het zwemplatform. Dit geeft een geheel nieuwe dimensie aan lifestyle op het water.

Winnaars European Powerboat of the Year 2021
Absolute Navetta 64

Waterverplaatsers:

Voor het eerst sinds jaren gaat de titel in deze categorie niet naar een Nederlandse, maar naar een Zwitserse werf. Met de Silverfin viert Buehler Turbocraft haar comeback in de jachtbouw. Het ontwerp van de Silverfin combineert specifieke stijlelementen van klassiek motorjachten met hedendaagse eisen. Hierdoor is het schip niet alleen zeewaardig, maar heeft het ook een efficiënte romp. De kruissnelheid ligt hierdoor relatief hoog voor een waterverplaatser, waarbij het brandstofverbruik juist beperkt is. Die combinatie maakt de Silverfin tot een echte mijlenvreter.

Vakjury

De European Powerboat of the Year Award werd in 2005 in het leven geroepen op initiatief van het Duitse watersportblad ‘Boote’. De Awards worden sindsdien jaarlijks toegekend. De vakjury bestaat tegenwoordig uit redacteuren van acht toonaangevende Europese watersportmagazines, waaronder Motorboot. De jury let bij de beoordeling van de boten onder meer op design, constructie, afwerking, vaareigenschappen en innovatie. Naast Boote en Motorboot zijn de volgende magazines in de jury vertegenwoordigd: Boatmag.it (Italië), Båtliv (Noorwegen), Marina.ch (Zwitserland), Náutica y Yates Magazine (Spanje), Nepute Yachting Moteur (Frankrijk) en Yachtrevue (Oostenrijk).

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar