Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Nieuwe reeks Mastervolt Lithium Ion Ultra

Nieuwe reeks Mastervolt Lithium Ion Ultra
Gepubliceerd op 9 april 2020

Mastervolt kondigt een nieuwe reeks Lithium Ion Ultra accu’s aan: de MLI Ultra 12/2750, 12/5500 en 24/5500. De reeks is volgens het bedrijf met name geschikt voor zware, extreme omstandigheden. 

Een vochtige omgeving, hevige trillingen en mechanische schokken? De nieuwe reeks Mastervolt Lithium Ion Ultra accu’s is er volgens Mastervolt prima tegen bestand. “Ze zijn volledig uitgerust voor langdurig zware herhalende cycli. Bijvoorbeeld voor een werkende airconditioning, pompen of elektrische motoren zijn de MLI Ultra accu’s zeer geschikt. Bovendien zijn de accu’s binnen 60 minuten opgeladen. De nieuwe MLI-accu’s hebben een lange levensduur van 3500 cycli bij een zeer diepe ontlading (DOD) van 80%. Dit is meer dan drie keer de levensduur van traditionele loodaccu’s.” Volgens het bedrijf is dit allemaal mogelijk doordat Mastervolt een goede kwaliteit lithium-ijzerfosfaat-cellen (LiFePO4) combineert met een superieur Battery Management System (BMS) in een stevige behuizing.

Nieuwe reeks Mastervolt Lithium Ion Ultra

Ongecompliceerd

Een eenvoudig systeem en veelzijdigheid behoren tot de belangrijkste focuspunten bij het ontwerp van deze drie nieuwe accu’s. Nieuw in 2020 is dat de accu’s CZone-compatible zijn, wat inhoudt dat ze volledig geïntegreerd kunnen worden in een elektrisch systeem met CZone-platform voorzien van MasterBus- en NMEA 2000-protocollen. Met behulp van de platforms blijven gebruikers onder meer op de hoogte van de beste manier om de accu’s op te laden en het optimaliseren van de levensduur van de accu.  Ook de status van de accu’s is op deze manier eenvoudig te monitoren. De accu’s zijn voorzien van E-Mark certificering en de DNV-GL is in behandeling, wat garant staat voor veiligheid en betrouwbaarheid. De MLI serie omvat twee geïntegreerde handvaten met een uitsparing waardoor de kabels correct en gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden. Bovendien zijn de accupolen zijn eenvoudig te bereiken en volledig beschermd, waardoor er geen extra isolatiebedekking nodig is.

Meer informatie: Mastervolt.com

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar