Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Snelvarende Super Lauwersmeer

Snelvarende Super Lauwersmeer SLX54
Gepubliceerd op 23 december 2022

Met de SLX54 heeft Super Lauwersmeer een snelvarende stalen waterverplaatser gebouwd. In het geheel nieuwe concept gaan luxe, comfort, snelheid en zuinigheid hand in hand. Het schip beleeft zijn première op Boot Düsseldorf 2023.

De werf uit het Friese Noardburgum is trots op de jongste telg in de familie. De indeling van de SLX54 combineert een Super Lauwersmeer met achterkajuit met die van een indeling met open kuip. Daarbij heeft het als troef het Beach Deck. Daarmee wordt een eigen terras op het water gecreëerd. Een grote glazen pui verbindt dit terras met de ruime beachlounge. Die is voorzien van een volledig uitgeruste keuken en comfortabele zit- en loungeplaatsen. De beachlounge biedt toegang tot het stuurhuis. Hier vind je een ruime zithoek en de stuurstand, voorzien van de nieuwste apparatuur. De luxe eigenaarshut en het tweepersoonsbeds gastenverblijf zijn in de boeg gesitueerd. Beide hutten hebben een eigen aangrenzende badkamer. De SLX54 is uitgevoerd met een bovendek met buitenstuurstand en een groot loongebed. De T-top maakt het sportieve ontwerp van het schip af.

Snelvarende Super Lauwersmeer
AfbeeldingSuper Lauwersmeer SLX54
Snel varen

Heel bijzonder is het onderwaterschip van de SLX54, ontwikkeld in samenwerking met Van Oossanen. Het concept combineert de kwaliteiten van een waterverplaatser met die van een planerend schip. De snelvarende Super Lauwersmeer is uitgevoerd met een HullVane onderwatervleugel, die zowel liftkracht geeft als een duwtje vooruit. Het geeft dit stalen jacht een hoge snelheid en lage hekgolf. Met 2 x 270 pk Volvo Penta D4 diesels heeft het stalen schip een topsnelheid van 28 km/u.

Technische specificaties Super Lauwersmeer SLX54

Afmetingen (lxbxd): 17,05 x 4,95 x 1,20 m
Kruiphoogte: 3,78 m (met strijkbare T-top)
Bouwmateriaal: staal en aluminium (T-top, zwemplateau)
CE-categorie: B
Gewicht: 32 ton
Motoren: vanaf 2 x 175 pk Volvo Penta D4

Meer informatie: www.superlauwersmeer.nl

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar