Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Motorboot november 2022

Motorboot november 2022
Gepubliceerd op 27 oktober 2022

‘Aanpassen’ is het thema van Motorboot november 2022. Wat als je al tientallen jaren dezelfde boot hebt? Paul en Lucie Striker vertellen hun verhaal over hoe zij hun Coastal Canal 14.50 aanpasten aan op hun veranderende wensen. Jeroen Droogh paste zijn net aangeschafte Barkas aan. Hij maakte en plaatste een nieuw roer omdat het oude niet voldeed. Een aanpassing die ons allemaal wacht is de verzegeling van de vuilwatertank. Wat is de stand van zaken en wat zijn de mogelijkheden om ons daarop aan te passen: van meer vuilwaterinnamepunten tot zuiveringsinstallatie aan boord. En de grootste aanpassing deden Giena en Peter Bartelts. Zij stapten over van een zeiljacht op een motorboot vanuit hun wens om de de Europese binnenwateren te verkennen.

Verder in dit nummer twee slotafleveringen van toervaartverhalen: Het laatste deel van de Maasplassen en de slotaflevering van de tocht over Plauer See, Müritz en Rheinsberger See in het noordoosten van Duitsland. De dagtocht gaat van Delft naar de Biesbosch. Als technisch onderwerp het eerste deel van ‘Digitaal schakelen’. Met digitaal schakelen is de complexe techniek aan boord eenvoudiger te bedienen en te bewaken. Ook stappen we aan bood van een fraai klassiek schip, namelijk een Koopmans Spiegelkotter.

Natuurlijk hebben we weer drie schepen onder de loep genomen waaronder de Marex 330 Scandinavia en de Solaris Power 40 Open. Tot slot de vaste rubrieken zoals Watermerk met dit maal de Vedettevaarders, de column van Gabriël van Seumeren, een nieuw recept in Kombuis, Man/Vrouw en Media & Motorboot.

De motorboot november 2022 is vanaf 28 oktober verkrijgbaar, ook in de webshop.

Motorboot november 2022

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar