Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Events

‘Varen doe je Samen!’ is on Tour

‘Varen doe je Samen!’ is on Tour
Gepubliceerd op 17 mei 2023

Veiligheidscampagne ‘Varen doe je Samen!’ is on tour. Tijdens het vaarseizoen van 2023 trek VDJS! het land weer in. Samen met partners geven de medewerkers in de zomermaanden zowel vanaf de waterkant als op het water voorlichting over veilig varen. Doel: het veiligheidsbewustzijn onder álle vaarweggebruikers vergroten.

De tour van ‘Varen doe je Samen!’ start tijdens het Hemelvaartsweekeinde op vrijdag 19 mei in de Kop van Overijssel. Tijdens de zomermaanden trekt ‘on Tour’ verder het land in. Door ambassadeurs, vrijwilligers en stewards, en in nauwe samenwerking met de VDJS-partners, wordt er voorlichting gegeven en voorlichtingsmateriaal zoals de Vaarbewaarkaart, lokale knooppuntinformatie en de diverse brochures uitgedeeld aan vaarweggebruikers.

Derde jaar

Varen doe je Samen! gaat voor het derde jaar op rij ‘on Tour’. Het initiatief is de afgelopen jaren succesvol gebleken in het bereiken van een brede groep waterrecreanten, met name de groep die niet via de website, social media, beurzen, evenementen en verenigingsavonden bereikt wordt. Door fysiek op en aan het water aanwezig te zijn worden ook de nieuwe watersporters en ‘dagjesmensen’ bereikt.

‘Varen doe je Samen!’ is on Tour
AfbeeldingHet team van ‘Varen doe je Samen!’ is on Tour!
On Tour

In samenwerking met de aangesloten partners zal Varen doe je Samen! komende zomer op de volgende plekken aanwezig zijn:
19 mei: Kop van Overijssel
3 juni: Biesbosch
Juni en augustus: Kagerplassen (diverse momenten en locaties)
24 en 25 juni: Loosdrecht
30 juni tot en met 2 juli: Marinedagen Den Helder
8 en 9 juli: Maasplassen
21 juli: Haarlem
22 en 23 juli: Friese Meren
30 augustus tot en met 3 september: Hiswa te Water, Bataviahaven Lelystad (Flevoland)

Tijdens deze veiligheidsweekenden zullen ambassadeurs van VDJS! en vrijwilligers, samen met vertegenwoordigers van VDJS-partners voorlichting geven. Op de diverse plekken kunnen vaarweggebruikers direct vragen stellen aan medewerkers van bijvoorbeeld vaarwegbeheerders, politie, reddingsbrigade of de provincie. Lokale situaties zullen aan de hand van de VDJS-knooppunten worden toegelicht. Ook wordt er voorlichting over veilig varen, snelvaren, vaarregels en goede reisvoorbereiding gegeven. En voor alle vaarweggebruikers ligt er een stevige Vaarbewaarkaart -een spiekbriefje met belangrijke regels- klaar! De Vaarbewaarkaart wordt deze zomer ook door de ‘Stewards op de Sluizen’ uitgedeeld.

'Varen doe je samen!' on tour

Over Varen doe je Samen!

Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is in 2007 de campagne ‘Varen doe je Samen!’ (VDJS!) gelanceerd. De campagne is opgericht om beroepsschippers, recreatieschippers en andere waterrecreanten bewust te maken van elkaars gedrag en beperkingen op het water, met name daar waar recreatievaart en beroepsvaart elkaar ontmoeten en daarmee de veiligheid te vergroten. De campagne ‘Varen doe je Samen!’ is een samenwerking tussen verschillende partners: Rijkswaterstaat, provincies, Unie van Waterschappen, Havenbedrijf Amsterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Koninklijke BLN-Schuttevaer, KNRM, Reddingsbrigade Nederland, HISWA-RECRON, KNMC, Dienst der Hydrografie, Netwerk Waterrecreatie, Sportvisserij Nederland, Waterrecreatie Nederland en het Watersportverbond.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar