Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Events

‘Mooi Goed! Spullen Boven Water’

Mooi Goed
Gepubliceerd op 27 maart 2024

Batavialand verlengt tentoonstelling

Door vele enthousiaste reacties en positieve feedback van bezoekers verlengt Batavialand de tentoonstelling ‘Mooi Goed! Spullen Boven Water’. De tentoonstelling, die aanvankelijk slechts voor drie maanden geopend zou zijn, wordt nu verlengd tot en met 12 mei 2024. Dit is de laatste kans om de bijzondere wereld van scheepsarcheologie op een totaal andere manier te ervaren.

Dankzij een unieke mix van fotografie, historische objecten en artistieke belichting komt de schoonheid en de geschiedenis van van eeuwenoude scheepswrakken tot zijn volste recht. Bezoekers van de tentoonstelling maken zo een duik in het verleden, volgens het museum in Lelystad.

Mooi Goed
Mooi Goed
Mooi Goed
Foto’s: Batavialand – Michel Ditzel

Schatkamer van Flevoland

De meeste geëxposeerde voorwerpen, afkomstig uit het Nationaal Scheepsarcheologisch Depot in Batavialand, zijn bewijzen van Flevolands rijke historie als het grootste scheepswrakkenkerkhof op het droge ter wereld. De tentoonstelling toont vondsten uit deze wrakken, waardoor bezoekers een blik kunnen werpen op de materiële cultuur van de schepen die ooit de Zuiderzee bevoeren.

Bezoekers worden getrakteerd op een visueel feest van rijkelijk versierde messen, kobaltblauwe kruiken, en zilveren zakhorloges. De tentoonstelling biedt tevens interactieve mogelijkheden, zoals het creëren van eigen stillevens met replica’s van de historische voorwerpen. Dit maakt ‘Mooi Goed!’ niet alleen een leerzame, maar ook een vermakelijke ervaring voor alle leeftijden.

Toegankelijkheid

Mooi Goed!’ is gecreëerd door een intern team van Batavialand met gerecyclede materialen. De tentoonstelling is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden, inclusief rolstoelgebruikers, en is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. ‘Mooi Goed!’ is inbegrepen bij het standaardticket voor Batavialand en is te zien tot en met 12 mei 2024. Klik hier voor meer informatie.

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar