Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Events

Duurzaam Varen Dag Amsterdam

Duurzaam Varen Dag Amsterdam
Gepubliceerd op 21 juni 2023

Aanstaande zaterdag 24 juni vindt de Duurzaam Varen Dag Amsterdam plaats bij de Nautix Marina in Amsterdam. Tijdens deze dag krijgen bezoekers uitgebreid de gelegenheid tot proefvaren op een breed aanbod van elektrisch aangedreven boten. Ook wordt informatie over ontwikkelingen op het gebied van duurzaam varen gedeeld. De Gemeente Amsterdam licht haar beleid inzake Amsterdam Uitstootvrij 2030 toe.

De Duurzaam Varen Dag Amsterdam is het grootste elektrisch proefvaren evenement van Nederland en echt bedoeld om het elektrisch en duurzaam varen zelf te gaan ervaren. Iedereen is welkom om mee te doen: mensen met een kleine en een grotere beurs, beginners of juist zeer ervaren watersporters. Op de dag liggen meer dan 15 verschillende boten klaar voor een proefvaart. Er zijn kleine open boten en grotere (kajuit)boten, geschikt voor langzaam of juist sneller varen.

Duurzaam Varen Dag Amsterdam
AfbeeldingProefvaren met elektrisch aangedreven boten in Amsterdam
Informatiesessies

Gedurende de Duurzaam Varen Dag zijn informatiesessie gepland over uiteenlopende onderwerpen zoals de werking van elektromotoren, het onderscheid tussen accu’s, een overzicht van oplaadmogelijkheden en tips voor het ombouwen van bestaande boten. Diverse aanbieders laten in stands hun stille, onderhoudsarme en uitstootvrije producten en oplossingen zien.

Ontwikkelingen gaan hard

Duurzaam en elektrisch varen is niet meer weg te denken uit de maritieme wereld. In het verleden waren er zorgen over de actieradius en vaarduur. Inmiddels hebben batterij-innovatie en een efficiëntieslag in elektromotoren tot een enorme toename in vaarbereik geleid. Ondertussen wordt hard gewerkt aan oplossingen in de laadinfrastructuur en ontwikkelt waterstof zich snel om het vaarbereik te vergroten.

De Coalitie Duurzaam Varen

De Duurzaam Varen Dag wordt georganiseerd door de Coalitie Duurzaam Varen, een samenwerkingsverband van verschillende innovatieve aanbieders in het duurzaam varen segment, en de Gemeente Amsterdam. Doel van de Coalitie is het brede publiek te informeren over elektrisch en duurzaam varen door het verhogen van kennis, het zelf laten ervaren van elektrisch varen en het demonstreren van de zich zeer snel ontwikkelende technologie.

Aanmelden

Belangstellenden voor de Duurzaam Varen Dag Amsterdam kunnen meer informatie vinden en zich hier aanmelden.

Voor meer informatie www.duurzaam-varen.org

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar