Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Garmin en Volvo Penta zetten samenwerking voort

Gepubliceerd op 18 april 2016

Garmin International en Volvo Penta hebben bekendgemaakt dat de serie multifunctionele displays GPSMAP 8600 van Garmin de geïntegreerde standaardoplossing wordt voor alle Volvo Penta-motoren en -stuursystemen. Het compacte alles-in-één-ontwerp maakt externe kastjes, monitoren en WiFi-antennes overbodig aan boord van vaartuigen die met Volvo Penta aandrijfsystemen zijn uitgerust. Garmin Volvo Penta

“Bij Garmin en Volvo Penta werken we al meer dan vijf jaar samen om onze klanten de meest innovatieve, gebruiksvriendelijke en betrouwbare oplossingen te bieden. We zijn blij dat we die traditie kunnen voortzetten met deze nieuwe systemen”, zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland BV. “Het Glass Cockpit System van Volvo Penta was al een uitstekend systeem, maar vanaf nu kunnen gebruikers vertrouwen op nog betere processoren, geoptimaliseerde prestaties, geavanceerde videoverwerking en de snelste kaartweergave die een MFD van Garmin momenteel kan bieden.”

“Volvo Penta heeft een uitstekende reputatie op het gebied van maritieme innovaties en door onze samenwerking met Garmin kunnen we die nog breder uitdragen”, aldus Stefan Carlsson, directeur van het maritieme dieselsegment van Volvo Penta. “Glass Cockpit is een volledig geïntegreerd systeem dat alle gegevens op functionele wijze samenbrengt, speciaal ontworpen voor ontspannen boottochten. Het systeem biedt gebruikers de mogelijkheid om alle informatie op één plek te monitoren en aan te sturen, via een gebruiksvriendelijke interface. Dankzij deze meest recente samenwerking is het Glass Cockpit System nu ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat de technologie toegankelijk is voor alle klanten van Volvo Penta, of ze nu een kleine recreatieboot of een groot jacht hebben.”

Het Volvo Penta Glass Cockpit System met Garmin GPSMAP 8600 is voorzien van een lcd-scherm met anti-schittering, IPS (In-Plane Switching) en Full HD, voor een betrouwbare en nauwkeurige kleurweergave die zichtbaar is vanuit iedere kijkhoek. Het maximale glasontwerp kan plat of verzonken worden gemonteerd, en meerdere displays kunnen strak naast elkaar geplaatst worden. Daarnaast is de gebruikersinterface van Volvo Penta gekoppeld aan Engine Vessel Control (EVC), het elektronische platform van Volvo Penta.

EVC integreert handige functies als stuurautomaat, vochtafscheiders, power trim assist en dynamic positioning in één display. Het systeem kan op soepele wijze gemonitord en aangestuurd worden via de display of de Volvo Penta-interface. De stuurautomaat kan bediend worden via de display of de joystick. Bovendien kan de display naar eigen behoefte ingesteld worden, zodat de gebruiker zelf kan kiezen tot welke belangrijke gegevens hij direct toegang heeft. Dit geïntegreerde multifunctionele systeem van Garmin en Volvo Penta biedt fabrikanten, verkopers en gebruikers een alles-in-één-oplossing om het varen eenvoudiger, comfortabeler en plezieriger te maken.

Met nieuwe one touch-presets voor sonar, radar, kaarten, camera’s, media en een digitaal schakelsysteem biedt het Volvo Penta Glass Cockpit System met GPSMAP 8600 een intuïtievere gebruikersinterface, per scherm of voor meerdere schermen tegelijk via SmartMode™. Het volledige systeem kan met een simpele aanraking worden aangepast voor verschillende gebruiksfuncties zoals aanmeren, varen, vissen en verankering.

Het Volvo Penta Glass Cockpit System is ook leverbaar met de populaire GPSMAP 7600-serie van Garmin, voorzien van een 7, 10, 12 of 16 inch breedbeeldscherm met multi touch-bediening. De GPSMAP 7600-serie is gebouwd voor schippers die hoge eisen stellen aan prestaties, gebruiksgemak en functionele integratie. De MFD’s zijn voorzien van een hooggevoelige interne GPS- en Wi-Fi-ontvanger.

Het Volvo Penta Glass Cockpit System wordt uitsluitend verkocht via het distributienetwerk van Volvo Penta en is naar verwachting later dit jaar verkrijgbaar. Compatibele radar-, sonar- en andere maritieme accessoires zijn verkrijgbaar bij de Garmin dealer.

Kijk voor meer informatie op garmin.com/marine2016 en volvopenta.com.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar