Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Boot van het Jaar 2021

Boot van het Jaar 2021
Gepubliceerd op 21 oktober 2001

De winnaars van de Boot van het Jaar 2021 zijn: Saxdor 320 GTO won Dutch Powerboat of the Year 2021; Dutch Start-up of the Year 2021 werd Sloepmakerij uit Woudsend; Jachtontwerper Cees van Tongeren van Van de Stadt Design kreeg de Dutch Oeuvreprijs 2021 en de Dufour 470 van Dufour Yachts in Lemmer won de Dutch Yacht of the Year 2021.

De winnaars zijn zonder voorbericht door de jury bezocht, waarbij het juryrapport en de bijbehorende trofee aan de verraste prijswinnaars werden overhandigd.

Saxdor 320 GTO

Dutch Powerboat of the Year 2021 werd de Saxdor 320 GTO van Holland Sport Boat Center in Amsterdam. Deze prijs voor het meest innovatieve motorjacht kwam de Saxdor volgens de jury toe vanwege een verfrissend, innovatief ontwerp. De boot spreekt met zijn moderne vormgeving een jong publiek aan en biedt bovendien een keur aan vindingrijke oplossingen waardoor de ruimte aan boord optimaal wordt benut. De vaareigenschappen zijn, geheel in lijn met het uiterlijk van de boot, zeer sportief.

Sloepmakerij

De prijs voor de Dutch Start-up of the Year 2021 is gewonnen door Sloepmakerij in Woudsend. Dit is een nieuw bedrijf met een nieuwe visie die aansluit bij de thema’s innovatie en duurzaamheid. Sloepmakerij ontwikkelt en produceert een duurzame sloepenlijn. Een duurzame sloep is een 3D geprinte sloep van gerecycled materiaal, dat volledig duurzaam wordt afgebouwd. Uitgangspunt is een mooi ontwerp van Martin Bekebrede. Het familiebedrijf is in 2020 ontstaan.

Jachtontwerper Cees van Tongeren

De Dutch Oeuvreprijs 2021, bedoeld voor een Nederlands persoon die zich langere tijd op bijzondere wijze voor de Nederlandse watersport verdienstelijk heeft gemaakt, werd uitgereikt aan jachtontwerper Cees van Tongeren van Van de Stadt Design. Hele generaties varen in ontwerpen van zijn hand, waaronder veel mooi gelijnde zeilboten, maar ook tenders vol innovaties. Cees is één van de pioniers, die Nederland op de kaart zette op het gebied van jachtontwerpen.

Dufour 470

De Dutch Yacht of the Year 2021, de prijs voor het meest innovatieve zeiljacht, ging naar de Dufour 470 van Dufour Yachts in Lemmer. Met de 470 heeft Dufour een duidelijk concept neergezet. De extreme breedte, de grote raampartijen, het grote vlakke dak maken het zowel binnen als buiten een zeiljacht met bijzonder veel comfort. De gehele 470 lijn geeft een “gestandaardiseerd maatwerk” concept en dat maakt de prijsstelling voor een Dufour 470 competitief.

Editie 2022

De prijzen van de 2022 verkiezing worden uitgereikt tijdens de Hiswa te Water, van 31 augustus tot en met 4 september in de Bataviahaven in Lelystad. Voor meer informatie: www.bootvanhetjaar.nu Via de website kan iedereen in een van de vier categorieën een voordracht indienen.

De jury:

Arjen Rahusen , Voorzitter (beursorganisatie: Hiswa te Water )
Valerie Sambrink (Media: Yachtfocus)
Yvonne Zwaan (Media: Motorboot)
Inge Pont (Media: Daemes en Heeren)
Peter Bosgraaf (Jacht architect)
Epco Ongering (Media: Botentekoop)
Alfred Boer (Media: Varen, Nautique)
Paul van de Keybus (Media: Varen)
Marinus van Sijdenborgh de Jong (Media: Zeilen)
Alex Hoeve, secretaris (beursorganisatie: Hiswa te Water)

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar