Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Blogs

Stroopwafels met vanille-ijs en Baileys

Stroopwafels met vanille-ijs en Baileys
Gepubliceerd op 26 juli 2019

Sabina Kuik stelde eenmalig een driegangenmenu samen dat goed past in het zomerseizoen, simpel te maken is en ook nog heel erg lekker is. Je kan het goed voorbereiden en kort voor het nuttigen afmaken. Je kan de visboer vragen of hij de zeebaarsfilet in dunne plakjes snijdt, dat doen ze vaak graag voor je. Maar het is niet moeilijk, hoor! Het leuke is dat je veel voorbereidingen lekker op je achterdek kan doen, tijdens het varen of in de haven. Heerlijk relaxed toch. Tussendoor even de kombuis in om iets in de koelkast te leggen of wat dan ook. Koken is voorbereiden, plannen en genieten. En dat niet één keer. Als je jouw gerechten serveert en je tafelgenoten vertellen hoe smakelijk die zijn, dan geniet je weer. Van eten, drinken én elkaar. Daar staat koken voor!

  1. Voorgerecht: Frisse carpaccio van zeebaarsfilet
  2. Hoofdgerecht: Lamsfilet, doperwtensalade, groene kruiden
  3. Dessert: Stroopwafels met vanille-ijs en Baileys

Dessert: Stroopwafels met vanille-ijs en Baileys

Ingrediënten

  • goede kwaliteit vanille-ijs
  • 200 ml slagroom
  • zakje vanille suiker
  • stroopwafels
  • Baileys

We maken het menu af met een nagerecht met een Hollands tintje: stroopwafels! Dit gerecht is altijd lekker. Zijn er kinderen bij dan laat je de Baileys weg en serveer je die er naast.

Stroopwafels met vanille-ijs en BaileysNeem een kom en doe hier de slagroom in. Voeg het zakje vanillesuiker toe en 2 tot 3 eetlepels Baileys. Klop de slagroom nu goed stijf, zodat er van die pieken in de slagroom ontstaan, dan is hij goed. Breek de stroopwafels in stukjes en neem 4 glazen. Op de bodem van ieder glas leg je een paar stukjes stroopwafel. Hier schep je een bol vanille-ijs op. Dan nog wat stukjes stroopwafel op het ijs leggen en doe hier de slagroom op. Steek in de slagroom nog een stukje stroopwafel en overgiet alles met een lepel Baileys. Je hebt nu een zalig, makkelijk te bereiden dessert!

Ik hoop dat jullie genieten van het maken van dit menu en daarna zeker ook van het nuttigen!

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar