Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Zestig jaar Pikmeerkruiser

Zestig jaar Pikmeerkruiser
Gepubliceerd op 10 november 2023

Jubileum van een icoon

Jachtwerf de Groot motorjachtbouwer van de Pikmeerkruiser, viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum. Drie generaties van de familie De Groot hebben met passie en vakmanschap bijgedragen aan de groei en evolutie van het merk. De familie vierde het jubileum met ruim 350 gasten op de werf in Grou.

Zestig jaar Pikmeerkruiser
Zestig jaar Pikmeerkruiser
Zestig jaar Pikmeerkruiser
Zestig jaar Pikmeerkruiser

Feest op de jachtwerf in Grou, waar Hendrik en Hilde, met veel gasten en gezelligheid het jubileum vieren.

Sinds de oprichting in 1963 door Henk de Groot heeft het merk zich gevestigd als een van de meest gerespecteerde namen in de watersportindustrie. In de loop van de jaren zijn er in totaal 600 Pikmeerkruisers gebouwd. De jachten worden gebouwd in lengtes van 38 tot 50 voet, met verschillende ontwerpen zoals een open kuip, achterkajuit of flybridge.

Herkenbaarheid en innovatie

Het 60-jarig jubileum werd groots gevierd waarbij ruim 350 gasten de moeite namen voor een bezoek en rondleiding op de werf waar hen de meest actuele ontwikkelingen werden getoond. “Wij zijn er trots op dat onze werf onderhuids enorme innovaties heeft doorgevoerd maar dat we de iconische verschijning van de Pikmeerkruiser hebben weten te behouden.”, zeggen de huidige eigenaren, Hilde en Hendrik de Groot. Als het gaat om het succes van de werf stellen zij dat Pikmeerkruisers een tijdloos en herkenbaar design combineren met robuuste bouwkwaliteit. “Ze zijn vervaardigd met materialen van topkwaliteit, wat bijdraagt aan de iconische aanwezigheid op het water. De constante innovaties die het merk door de jaren heen heeft doorgevoerd dragen bij aan een hogere beleving van luxe en comfort. De ruimtes zijn doordacht ingedeeld, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Er is een duidelijke focus op gebruiksgemak, en de afwerking is van hoge kwaliteit, wat een gevoel van verfijning en aandacht voor detail weerspiegelt.”

Maat en vakwerk

De luxe motorjachten van Pikmeerkruiser worden grotendeels met de hand gemaakt op de werf in Grou. De bouw duurt dan ook minimaal acht maanden. Hendrik vertelt dat elk schip uniek is. “Klanten hebben de mogelijkheid om hun Pikmeerkruiser volledig naar wens samen te stellen. Het gehele productieproces vindt plaats in verschillende afdelingen van het bedrijf, van de bouw van de romp tot het geheel afgebouwde jacht. Een team van dertien specialisten zorgt voor alle relevante staal-, hout- en schilderwerkzaamheden en technische en elektrische installaties.”

Vaareigenschappen

De werf laat zich graag voorstaan op de vaareigenschappen van de Pikmmeerkruisers. “Onafhankelijke testen wijzen uit dat Pikmeerkruisers bekend staan om hun uitmuntende stabiliteit en veiligheid op het water”, vertelt Hilde. “Ze bieden een soepele en betrouwbare vaarervaring, gekenmerkt door uitstekende manoeuvreerbaarheid en comfort bij verschillende snelheden. Deze boten zijn gemakkelijk te besturen in diverse omstandigheden, wat wijst op een doordacht en gebalanceerd ontwerp.” Het stel is trots dat ze het jubileum hebben kunnen vieren met zoveel gasten. “Een uitgebreid foto- en videoverslag van het 60-jarig jubileum zijn te vinden op de website van onze werf. “

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar