Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Subsidie voor elektrisch varen

Subsidie voor elektrisch varen
Gepubliceerd op 17 november 2023

Regeling ‘Stimuleren elektrisch varen Zuid-Holland 2023′

Inwoners van Zuid-Holland kunnen sinds 16 november 2023 een subsidie aanvragen om hun met fossiele brandstof aangedreven boot om te bouwen tot een elektrisch vaartuig. 

Subsidie voor elektrisch varen

Met subsidie voor elektrisch varen kan waar eerst een diesel stond te ronken, een volledig elektrische installatie komen.

Inwoners van Zuid-Holland in het bezit van een recreatievaartuig met een vaste ligplaats in Zuid-Holland kunnen de subsidie aanvragen. De ombouw moet van een fossiel aangedreven ingebouwde motor naar een volledig accu-elektrische aangedreven ingebouwde motor zijn. Boten met buitenboordmotoren of hybride motoren kunnen géén gebruik kunnen maken van deze subsidieregeling. Het gaat om een subsidie van 25 procent van de totale ombouwkosten, tot maximaal € 4.000,-. De aanvraagperiode eindigt op 31 mei 2024, of eerder als het subsidieplafond van € 100.000,- is bereikt.

Totstandkoming en uitvoering

Voor de totstandkoming van deze subsidieregeling is de expertise van de werkgroep energietransitie van het Netwerk Waterrecreatie benut. Waterrecreatie Nederland ondersteunt de provincie bij de communicatie over de subsidie. Meer over de subsidieregeling is te vinden op de website van Duurzame Waterrecreatie.  Op deze website verschijnen ook updates met de meest recente informatie. Klik hier voor een toelichting op hoe de subsidie kan worden aangevraagd.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar