Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Kantelproef nieuwe KNRM-RIB slaagt

Kantelproef nieuwe KNRM-RIB
Gepubliceerd op 13 oktober 2023

De kanteltest met de nieuwe reddingbootklasse Chaterina D is geslaagd. Aan deze kantelproef ging bijna drie jaar aan voorbereiding vooraf. De aluminium RIB is de eerste van twaalf nieuwe reddingsboten in de 7,5 meter klasse. Deze vervangen de komende jaren de Atlantic 75-klasse, die vooral op de Waddenzee en het IJsselmeer door de KNRM wordt ingezet.

Kantelproef nieuwe KNRM-RIB

Kantelproef geslaagd (foto: Martijn Bustin).

De test vond eind september plaats in Harderwijk bij de werf Palfinger Marine. De reddingboten van de KNRM worden ontworpen en gebouwd om alle denkbare weersomstandigheden te kunnen doorstaan. Zo heeft de Chaterina D-klasse het zelfrichtend vermogen. Dit betekent dat de boot na kapseizen weer in de normale positie terug kan komen. Daarvoor is de boot voorzien van een opblaasbare kantelzak op het hekwerk achter op de boot. Mocht het schip over de kop gaan, dan kan de bemanning het mechanisme activeren door aan een koord te trekken. Hierdoor blaast de airbag zich op. De luchtzak, die dan onder water zit, wil naar boven en keert daarmee de boot om.

Nieuwe constructie

Er is gekozen voor bouwen in aluminium, dat beter recyclebaar is dan het polyester van de oude generatie boten. Het ontwerp daarvoor werd gemaakt door Palfinger Marine uit Harderwijk, waar ook de afbouw plaatsvindt. De constructie omvat bovendien de seats voor de bemanning en de console waarin alle navigatie- en communicatieapparatuur is verwerkt. Ook de ergonomie is aangepast op de lichaamsbouw van de huidige bemanningsleden, die vergeleken met 40 jaar geleden een stuk langer is.

Op de romp komt een opblaasbare rubber rand, waardoor de boot een echte ‘rigid inflatable boat’ (RIB) wordt, zoals vrijwel alle KNRM-reddingboten zijn. De voortstuwing gebeurt met twee buitenboordmotoren van 115 pk elk. De motoren zijn viertaktmotoren die stiller zijn, vele malen zuiniger en minder CO2-uitstoot geven. Scheepsbouwer ‘Bouw en Techniek’ in Dronrijp heeft de romp van de reddingboot gebouwd. De afbouw vindt plaats bij Palfinger Marine in Harderwijk.

In de video die de KNRM heeft gemaakt, is de kanteltest te zien.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar