Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Hiswa te water 2024 vroeg op stoom

Gepubliceerd op 26 maart 2024

Recordaantal vroege inschrijvers

Ruim voor Pasen noteerde de organisatie van Hiswa te water voor de editie van 2024 al meer inschrijvingen dan ooit. De beursorganisatie laat weten dat de beurs in sommige segmenten nu al vol ligt.

Hiswa te water 2024 vroeg op stoom

Salesmanager Alex Hoeve: “Het gaat er op de grootste watersportbeurs van ons land niet alleen om dat er veel boten liggen, we willen in het water en op de kant graag de grote diversiteit van het aanbod laten zien. Beursbezoekers willen tegenwoordig vooral kennis maken met het bedrijf achter de boten en daarom kunnen wij meer exposanten verwelkomen dan ooit tevoren.”

Ruimte voor 430 boten

Beursdirecteur Arjen Rahusen benadrukt dat de Bataviahaven met ruim 430 boten de grenzen van de groei op dit moment heeft bereikt. “Dit jaar hebben we op veler verzoek een aparte steiger in de havenmond gemaakt waar exposanten – als de omstandigheden dat toelaten –  dagelijks na 17 uur met serieuze potentiële kopers kunnen proefvaren. We zijn er trots op dat aan de boulevard de ‘fine fleur’ van de Nederlandse jachtbouw ligt afgemeerd. Je vindt er naast veel stalen motorjachten uit het hoogste segment ook de mooiste en grootste buitenlandse jachten. Verder hebben we dit jaar voor de XXL dagboten en weekenders een speciaal deel in de haven gecreëerd.”

Het Rijks van de botenbeurzen

Volgens de directeur is de beurs ook voor mensen die al een boot bezittende de moeite waard. Rahusen: “In Lelystad worden watersportliefhebbers verwend met een ongeëvenaard breed aanbod van het beste dat op de West-Europese markt verkrijgbaar is. Ik vergelijk het graag met een bezoek aan het Rijksmuseum. Daar ga je als liefhebber naar toe om mooie objecten te zien en niet om het te kopen. Als je van mooie boten houdt, word je hier blij.”

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar