Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Examens marifonie bij CBR

Examens marifonie bij CBR
Gepubliceerd op 29 juni 2023

Het CBR neemt vanaf zaterdag 1 juli 2023 de theorie-examens voor marifonie af. Het neemt daarmee de taak over van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (voorheen bekend als Agentschap Telecom).

Naast het marifonie-basiscertificaat, worden ook de maritieme radiocommunicatie-examens voor Marcom-B en Marcom-A bij het CBR afgenomen. De theorie-examens worden vanaf 1 juli 2023 afgenomen op de examenlocaties van het CBR.

Examenlocaties

De examenkandidaat heeft voor de theorie-examens nu de keuze uit 20 verschillende theorie-examenlocaties in Nederland. Kandidaten kunnen zelf via mijn.cbr.nl het examen digitaal reserveren en de examendag en -tijd kiezen. Ook opleiders kunnen voor leerlingen examens reserveren via TOP-internet van het CBR. De inhoud en zwaarte van de examens blijven gelijk aan de eerdere examens, net als de tarieven.

De praktijkexamens voor Marcom-B en Marcom-A worden afgenomen bij de door het CBR erkende opleiders. Het CBR houdt met steekproeven toezicht op het afnemen van het praktijkexamen. De uitgifte van de bedieningscertificaten blijft via de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) lopen.

Meer informatie over de examens is te vinden op: cbr.nl/maritieme-radiocommunicatie

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar