Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Benefietgala KNRM een succes

Benefietgala KNRM een succes
Gepubliceerd op 20 november 2023

Het jaarlijkse benefietgala van de KNRM was een succes met een totaalopbrengst van € 1.364.976,- ! Het was dit jaar de 17e keer dat de KNRM het Reddersgala organiseerde.

De ruim 600 galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten aan de hand van presentator Patrick Lodiers ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans op het podium de opbrengst van de avond bekend aan Frits van Bruggen, voorzitter van de KNRM.

Benefietgala KNRM een succes

Benefietgala KNRM een succes (Foto: KNRM).

De dag voor het Reddersgala had het salesevent KNRM Captain of Sales, het officieuze voorprogramma van het Reddersgala, al een basis gelegd voor de opbrengst door plusminus € 333.000,- aan donaties te werven.

Veiligheid

De KNRM besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1.400 vrijwilligers ten goede komen. Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd op de avond zelf de opbrengst nog verder verhoogd. De 45 reddingstations van de KNRM komen jaarlijks ruim 2.500 keer in actie, waarbij ruim 3.500 mensen veilig aan de land worden gezet. De KNRM doet dit als zelfstandige, ongesubsidieerde organisatie en is dus geheel afhankelijk van donaties.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar