Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

125 jaar Pantaenius

125 jaar Pantaenius
Gepubliceerd op 11 april 2024

‘Gebaseerd op vertrouwen’

De in Hamburg gevestigde verzekeringsmakelaar Pantaenius wordt 125 jaar, een fundament waarop Harald Baum en zijn familie blijven bouwen aan Europa’s toonaangevende experts op het gebied van jachtverzekeringen.

De locatie Hamburg heeft Pantaenius vanaf het begin gekenmerkt. In 1899 richtte Johann C. Pantaenius een makelaarskantoor voor scheepsverzekeringen op in de Hanzestad. Zijn opvolger breidde het bedrijf in de jaren 1920 uit met eigendoms- en levensverzekeringen. In 1963 kwam Harald Baum bij het bedrijf, wiens kinderen Daniel, Martin en Anna het bedrijf vandaag de dag leiden. Baum nam Pantaenius in 1970 over. Hij ontwikkelde een nieuw type cascoverzekering voor jachten. Baum’s nieuwe waardeverzekering betekende een revolutie in de jachtverzekeringsbranche.

Uitbreiding

In de daaropvolgende decennia breidde Pantaenius deze business uit naar tien locaties in Europa en Australië. Aan het einde van de jaren negentig werden de jachtverzekeringsactiviteiten gescheiden van de traditionele makelaardij in een aparte onderneming. Vandaag de dag omvat de Pantaenius Group, naast de jachtverzekeringstak, het expertisekantoor Marine Claims Service, het jachtmanagementbedrijf Zucker & Partner – en Pantaenius Versicherungsmakler GmbH, dat teruggaat tot de oprichting in 1899. Daarmee is 125 jaar Pantaenius een feit.

125 jaar Pantaenius
125 jaar Pantaenius

Mogelijk interessant: Voorwaarden boven Premie

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar