Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Jarocells introduceert drop-in exchange accuserie

Gepubliceerd op 13 maart 2017

De nieuwe drop-in exchange accu’s van Jarocells zijn standaard voorzien van intelligente monitoring software. Via Bluetooth kun je door middel van een gratis app de status van de accu’s aflezen.

JarocellsDe drop-in exchange lithium accu’s zijn volgens Jarocells een op een uitwisselbaar met conventionele accu’s aan boord en werken op vrijwel alle laders en dynamo’s. De standaard software waar de accu’s mee zijn uitgerust is via een gratis app uit te lezen op een smartphone of tablet. “Ideaal voor boten die niet over een accumonitoring systeem beschikken”, aldus de fabrikant. De app geeft de volgende informatie weer:

Capaciteit
Actuele stroomverbruik
Laadstatus
Aantal laadcycli
Temperatuur

“Een Jarocell 50Ah kost €699,50 en is te vergelijken met een conventionele accu van 105Ah. De 100Ah accu kost €1299 en is te vergelijken met een conventionele accu van 200Ah”, laat de accuproducent weten. Beide accu’s worden geleverd met de gratis App en monitoringsoftware. De garantie op de accu’s is twee jaar.

Jarocells claimt dat Lithium-ijzerfosfaat accu’s over de best presterende lithium-ion verbinding op de markt beschikken. “Met een levensduur die ruim 5 keer langer is dan een loodaccu zijn deze accu’s het duurzame alternatief voor conventionele accu’s.” Lithium accu’s kunnen volledig ontladen, in tegenstelling tot een loodaccu die je maar tot 50% kunt ontladen. Afhankelijk van de lader, zijn lithium accu’s binnen een paar uur weer 100% vol. Ideaal bij intensief gebruik van bijvoorbeeld stuurautomaat, verlichting en apparatuur. Daarnaast hoef je deze accu’s bij een onverhoopt defect niet weg te gooien maar kunnen ze voor een relatief klein bedrag weer gerepareerd worden. Goed voor het milieu!
Lithium accu’s presteren onder alle omstandigheden goed. Ze laten je niet in de steek. De accu’s zijn voorzien van geavanceerde elektronica die de lithium cellen beschermen tegen overladen, te diep ontladen, kortsluiting, te hoge of te lage temperatuur en te hoge stroomsterkte.

Specificaties
Gewicht : 12,8 kg
Afmeting (l x b x h) : 318 x 165 x 215 mm
Chemie : LiFePO4
Voltage : 12,8V
Capaciteit : 100Ah
Spanning werkgebied : 12,0-14,6V
Kortsluiting beveiligd : Ja
Overstroom beveiligd : Ja
Al ruim 4 jaar is Jarocells actief op het gebied van lithium accu oplossingen. Zowel in de outdoor, sportvisserij en in de watersport. Jarocells levert een brede range accu’s in zowel 12V als 24V. Naast het leveren van standaard accuoplossingen en accessoires bouwt Jarocells maatwerkoplossingen voor boten van 18 tot 100 voet. Zo is er voor elke toepassing een duurzame lithium oplossing.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar