Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Actueel

Logbook Suite nu ook met Nederlandstalige interface

Gepubliceerd op 22 november 2016

Logbook Suite is een softwarepakket ontwikkeld door een Duitse watersportenthousiast. Naast een digitaal logboek bevat het pakket diverse Add-ons die je kunnen helpen bij het organiseren van de vele taken aan boord en het voorbereiden van toertochten. Sinds kort is Logbook Suite uitgebreid met een Nederlandse interface.

Nieuwe functies

Het uitgebreide softwarepakket is bedoeld voor zowel zeilers als motorbootvaarders, op zee en op de binnenwateren. logbook-suite-1-1-on-ipad_navigationVolgens de softwareontwikkelaar 2K Yachting maken jachteigenaren en schippers uit meer dan 40 verschillende over alle oceanen van de wereld en tal van binnenwateren  met plezier gebruik van de software. Logboek Suite is inmiddels vijf jaar op de markt en wordt voortdurende verder ontwikkeld. In de nieuwe versie 1.1 van “Logbook Suite” zijn het Logbook en de Add-ons verder geoptimaliseerd. “Vooral de automatische updates en de back-up functie naar Dropbox en iCloud voor het maken van data back-ups maken het simpel data veilig te bewaren”, aldus 2K Yachting. Een groot aantal Add-ons is aangepast met een nieuwe print layout. De totaal nieuwe Add-on “WorldEnsings” is een visuele encyclopedie van alle nationaliteit en de bijbehorende vlaggen. De verschillende zoek functies helpen bijvoorbeeld om snel een scheepsvlag en bijbehorend land te vinden.

logbook-suite-on-pc_manager_worldensignsGebruiksvriendelijk

Logbook Suite is geschikt voor PC (met Mac OS X of Windows) en iPad, de user interface is op alle apparaten hetzelfde. De oriëntatie is vergelijkbaar met die van een handgeschreven logboek, maar biedt de voordelen van software. Zo kan een automatisch analyse van de nautische gegevens worden uitgevoerd volgens de officiële voorschriften van een logboek. Praktijkgerichte lay-outs in plaats van computer-technische invoer velden maken het gebruik van Logbook eenvoudig. De schipper kan de nautische gegevens in Logbook invoeren net als in een traditioneel logboek op papier. Het is aan de schipper om te bepalen hoe vaak en hoe gedetailleerd hij de gegevens wil registeren. Logbook Suite kan worden aangesloten op een NMEA on-board netwerk of een GPS-ontvanger om vaargegevens automatisch te kunnen inlezen. Naast de mogelijkheden voor de invoer van nautische gegevens kan er ook informatie worden ingegeven over het weer, technische notities en gedetailleerde informatie over het jacht. Ook biedt het logboek een pagina waar de schipper zijn persoonlijk dagboek kan bijhouden en foto’s kan toevoegen. Logbook Suite werkt volledig zonder internet verbinding.

Kosten

Licenties voor Logbook voor Mac, Windows en iPad zijn verkrijgbaar in de 2K Yachting webshop voor een vanafprijs van 49,- euro. De diverse add-ons kosten rond de 15,- euro per stuk. Logbook Suite en alle add-ons kunnen gratis worden getest. Eenmaal aangekocht zijn er volgens 2K Yachting geen verdere bijkomende kosten: alle updates zijn gratis. 2K Yachting ontwikkelt steeds nieuwe functionaliteiten en wordt voortdurend uitgebreid.

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar