Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Media en Motorboot

Varen in Frankrijk buitenom en binnendoor

Varen door Frankrijk
Gepubliceerd op 9 september 2016

Ron en Tak van der Most waren enthousiaste zeilers die na vele jaren van zwerven over de wereldzeeën het ruime sop verruilden voor avonturen op de binnenwateren. Niettemin schuwen ze ook met hun motorjacht het grote vaarwater niet, zoals blijkt uit de reisverhalen die in Motorboot verschenen. Ron heeft nu een uitgebreid reisverslag gemaakt van zijn recente reis naar en door Frankrijk.

Het nieuwe boek ‘Varen in Frankrijk buitenom en binnendoor’ gaat over een reis per motorboot, die in Roompot begon en langs de Belgische kust leidde, tot aan Le Havre. Vervolgens doken Ron & Tak de Seine op naar Parijs om daarna via de Marne, de Moezel en de Rijn in het pittoreske Heusden te eindigen. Een tocht met veel variatie, prachtige natuur, vele culturele bezienswaardigheden en een ware keur van culinaire verschillen. Naast allerlei praktische informatie over het weer, de vaarroute, de havens en de vaarkaarten, besteedt dit boek veel aandacht aan de drie cultuurdragers van Frankrijk: gastronomie, vinologie en historie.

Het is meer dan een vaargids alleen; het is een met vele foto’s uitgevoerde reisgids die een welkome aanvulling vormt op de alweer wat oudere Hollandia-vaarwijzer voor de Franse binnenwateren. Ook de prijs is aantrekkelijk.

Varen in Frankrijk

Varen in Frankrijk buitenom en binnendoor

Ron van der Most,
uitgeverij Lanasta, hardcover, 176 pagina’s,
rijk geïllustreerd,
€22.95,
ISBN 9789086161515

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar