Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Boeken

Zorgeloos varen met Epco Ongering

Boek 'Zorgeloos varen'
Gepubliceerd op 20 juni 2021

Naar aanleiding van de toestroom van nieuwe watersporters heeft watersportjournalist Epco Ongering het boek ‘Zorgeloos varen’ geschreven. Zijn insteek? Hoe je met een beetje kennis vooraf daadwerkelijk zorgeloos kunt varen.

Met zomerse belofte van de laatste weken wordt de wens om verkoeling te zoeken op het water natuurlijk almaar groter. Doordat we het laatste jaar niet naar het buitenland konden, zagen de bootverhuurders en –verkopers een explosieve groei in de vraag naar boten en bootjes. Steeds meer mensen vallen voor de verlokkingen van het water. Maar hoe heerlijk zorgeloos dat ook lijkt, een boottochtje op een zomerse dag, toch blijkt de waarheid vaak iets minder zonnig. Maar juist om die vaardag echt zorgeloos te maken  (en de vele keren daarna) heeft Epco Ongering het boek Zorgeloos varen geschreven.

Inhoud

Het 144 pagina’s dikke boek begint bij de basis van het varen in de praktijk. Hoe begin je, waar moet je op letten en wat zijn de ‘do’s en don’ts’ wanneer je je begeeft op het water met een boot? Daarna gaat hij dieper in op de materie: wat zijn de verschillen tussen verschillende bootsoorten, hoe heten alle onderdelen, wat kan aan boord stuk gaan en waardoor? Het boek geeft tips voor een goede vaar-voorbereiding voor boot én bemanning. Ook andere belangrijke vaarzaken worden besproken: hoe zit het met wind en stroming, wat vertellen de wolken? En passant krijg je ook nog het een en ander mee over boottechniek en – onderhoud. “Tenslotte lees je wat je in de kroeg kunt vertellen om als watersporter indruk te maken. Met dit boek krijgt je bootvertrouwen een enorme boost en kun je wijs het water op” aldus Ongering over de inhoud van zijn boek.

Boek 'Zorgeloos varen'
Het boek ‘Zorgeloos varen’.

Titel: Zorgeloos varen, Handboek voor de startende watersporter
Uitgeverij: Hollandia
Auteur: Epco Ongering
Prijs: € 18,99
ISBN:  978 90 641 0744 3

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar