Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Nieuwe lijn YAM RIB’s met aluminium bodem

Gepubliceerd op 10 maart 2018

YAM heeft haar bestaande gamma opblaasboten uitgebreid met een serie die is voorzien van een vaste aluminium V-bodem. Daarmee zijn deze opblaasboten uitermate geschikt om als tender ingezet te worden.

Tot dusver bestond het programma uit de series Basic Tender, Sport en Sport Tender. De stevige aluminium romp en bodem van de nieuwe TA-serie daarentegen vormt een geheel met de PVC 1100 Decitex drijvers. De ontwerpers van YAM zijn erin geslaagd om een lichte, maar desalniettemin sterke V-romp te ontwikkelen. Dit maakt het mogelijk om met gemak de kleine modellen op het dak van een auto te kunnen vervoeren. Het kleinste model weegt 36 kilogram, de grootste slechts 48,5 kilogram.

YAM RIB
Basic Tender

De TA-serie is leverbaar in drie lengtematen, te weten 2,42 meter, 2,65 meter en 3,07 meter. Alle modellen zijn voorzien van drie stevige hijsogen, zodat deze YAM RIB’s gemakkelijk en bovendien stabiel in davits kunnen worden gehangen. Dankzij de compacte bouw met een maximale breedte van 1,59 meter is plaatsing op het zwemplateau uiteraard ook goed mogelijk. Het grootste model, de 310 TA, is net zoals de 310 TAf naar keuze ook leverbaar met een vlakke aluminium bodem. Bijzonder handig is de hierin opgenomen opbergruimte. Optioneel kan dit model ook worden uitgevoerd met een comfortabele Jockey Console.

YAM RIB
Sport

Standaard levert YAM de TA-serie met een zitbank, bevestiging voor de brandstoftank, peddels, voetpomp en een reparatie-set. Qua maximaal toegestaan motorvermogen geldt respectievelijk 3,7 kW/5 pk voor de 240 TA en 7,4 kW/9,9 pk voor de 270 TA. Voor het grootste model, de 310 TA is een buitenboordmotor van maximaal 14,7 kW/20 pk toegestaan. Combinatieprijzen beginnen bij de 240 TA met een Yamaha F2.5BHMS buitenboordmotor voor € 2.895,- inclusief btw.

YAM RIB
Sport Tender
Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar