Vernieuwde Yamaha F80D buitenboordmotor

Geplaatst door Redactie Motorboot

Yamaha blijft zijn buitenboordmotoren verbeteren. De vernieuwde Yamaha F80D is zo’n buitenboordmotor die een stap heeft gemaakt. Volgens de fabrikant levert de motor nog meer vermogen en accelereert hij nog beter.

Yamaha F80D

De ontwerpers en technici van de motorenfabrikant hebben bepaalde onderdelen opnieuw ontworpen om deze nieuwste F80 nog compacter te maken en tegelijkertijd hebben ze een aanzienlijke gewichtsbesparing gerealiseerd. Het resultaat? Meer vermogen, meer snelheid en een grotere acceleratie vanuit stilstand.

De motor levert niet alleen grote prestaties, maar levert ze ook nog soepeler en stiller, met ultralage geluids- en trillingsniveaus – die vooral merkbaar zijn bij lagere snelheden – dankzij het nieuwe ontwerp van het uitlaatsysteem en de rubberen motorsteunen, een extra inlaatdemper, een nieuw lang steunsysteem en de verbeterde stijfheid van de motor zelf.

Yamaha F80D

Door de volledige compatibiliteit met het unieke digitale netwerksysteem van Yamaha, is een reeks geavanceerde regelfuncties en -opties beschikbaar, inclusief een breed spectrum aan digitale meters en het exclusieve Y-COP antidiefstalsysteem.

Nog een voordeel van de koppeling tussen de F80D en het digitale netwerksysteem, is de beschikbaarheid van het integrale VTS-systeem (variabele sleeptoerentalregeling). Dit zorgt niet alleen voor een lager stationair toerental, maar schept ook de mogelijkheid het sleeptoerental in stappen van 50 tpm te regelen – ideaal voor bijvoorbeeld het vissen.

De nieuw ontworpen motorkap met het waterafvoerkanaal aan de zijkant van de luchtinlaat, maakt de nieuwe F80D helemaal af. “Deze nieuwe buitenboordmotor oogt en voelt ontzettend robuust, dat is een van de dingen die Yamaha-eigenaren opvalt en aanspreekt” aldus de fabrikant . De Yamaha F80D is per direct beschikbaar.

Mogelijk interessante artikelen: