Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Snelvarend topmodel van Overwijk Yachting

Snelvarend topmodel van Overwijk Yachting
Gepubliceerd op 19 juni 2023

De Langenberg Cabin Cruiser 40 is het nieuwe topmodel van Overwijk Yachting en is snelvarend. Standaard wordt de boot geleverd met een multiknikspantromp en Nanni dieselmotor van 85 pk. Deze snelvarende versie heeft een aangepast onderwaterschip en zwaardere motorisering.

De Langenberg Cabin Cruiser 40 is een uitbreiding op de reeks die al bestaat uit de Langenberg Cabin Cruiser 30, 33 en 36. Vanzelfsprekend is deze boot groter. De lengte bedraagt 12,32 en de breedte maar liefst 4,52 meter. Dat genereert ruime voor een tweede hut. Meer ruimte betekent ook een grotere flexibiliteit voor wat betreft de indeling. Zo kan de werf nog beter specifieke klantwensen vervullen.

Snelvarend

Het allereerste exemplaar van het nieuwe topmodel van Overwijk Yachting is snelvarend uitgevoerd. Het onderwaterschip is daarvoor aangepast. De romp heeft onder meer sprayrails om extra lift te genereren en buiswater te voorkomen. Afhankelijk van de motorisering zijn snelheden boven de 20 km/uur haalbaar. Standaard wordt de Langenberg Cabin Cruiser 40 geleverd met multiknikspant romp en een Nanni diesel van 85 pk. Hiermee heeft de boot een topsnelheid van 16 km/uur.

Snelvarend topmodel van Overwijk Yachting
Compleet

Aan luxe ontbreekt het volgens de werf niet. De basisversie is voorzien van onder andere en deelbare cabriokap, boeg- en hekschroef, elektrische ankerlier, heteluchtverwarming, separate badkamer en een uitgebreid rvs-pakket. “De watersporter van nu stelt hoge eisen en heeft veel wensen”, verklaart Homme Overwijk van Overwijk Yachting. “Het comfort van thuis wil men ook in de boot. Daarnaast dient de boot geschikt te zijn voor zowel kleine en ondiepe wateren met lage bruggen als de kustwateren. Een tocht naar de Waddeneilanden staat bij veel klanten van ons op de agenda. De Langenberg Cabin Cruiser 40 voldoet aan al die eisen. Ook niet onbelangrijk is het uiterlijk van de boot. We besteden steeds meer aandacht aan details die de uitstraling bepalen en het kwaliteitsniveau verhogen. De Langenberg Cabin Cruiser 40 heeft bijvoorbeeld een zeer fraai kunststof teakdek met witte naden die de klassieke lijnen van de boot versterken.”

Technische specificaties Langenberg Cabin Cruiser 40

Afmeting(lxbxd): 12,32 x 4,52 x 1,10 m
Kruiphoogte: 2,10 m (laagst), 2,60 m ( met kap op)
Gewicht: 11 ton
Materiaal: staal
Rompvorm: multiknikspant of semiplanerend
CE-markering: C

Meer informatie: Overwijk Yachting

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar