Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Nieuwe boten

Laagvliegen met Edorado 8S

Laagvliegen met Edorado 8S
Gepubliceerd op 23 december 2022

Met de Edorado 8S kun je laagvliegen over het water. Het eerste vlaggenschip van het maritieme high-tech start-up bedrijf Edorado is hiermee een feit. Het bedrijf belooft een grensverleggende ervaring op het gebied van duurzaamheid, comfort en vaarbeleving. De boot is te zien op Boot Düsseldorf 2023.

Voor de grondleggers van Edorado voelde het niet meer goed om te investeren in ‘plezier maken’ ten koste van onze planeet. Daarom ontwikkelden ze de Edorado 8S waarin luxe design, kracht en snelheid mogelijk zijn. En dat zonder olie, emissies en lawaai. Door de combinatie van uitschuifbare hydrofoils en het elektrische twin-drivesysteem vlieg je als het ware over het water. Zo veroorzaak je volgens de bouwers tot 60 procent minder golfslag in het water. De boot kan een topsnelheid behalen tot 38 knopen en heeft een bereik van 40 NM op een kruissnelheid van 25 knopen.

Automatisch

De 8S is uitgevoerd met een door Edorado zelf ontwikkeld Automatic Control System. Deze computer werkt op basis van algoritmen. Daarmee stelt de computer de hydrofoils steeds bij om zo comfortabel en veilig mogelijk te kunnen varen. De boot is uitvoerd met het zelf ontwikkelde en gepatenteerde Collision Impact Safety System. Daarmee is het veilig laagvliegen met de Edorado 8S gewaarborgd. Wanneer de foils zijn ingetrokken vaart de 8S als een normale boot, ondiep water vormt geen probleem. De Edorado 8S is makkelijk te vervoeren op een trailer. De cockpit is ergonomisch ingericht en volledig bedoeld om bestuurder en passagiers een comfortable tocht te bezorgen. Zo is er zelfs gedacht aan zogenaamde ‘mood lightning’ en een bluetooth audiosyteem. Onder de standaard accesoires zijn een picknickset en een wijnkoeler. 

Laagvliegen met Edorado 8S
Technische specificaties Edorado S8

Afmetingen (lxb): 8,40 x 2,50 m
Diepgang: 45 cm (foils in), 1,25 m (foils uit)
Bouwmateriaal: carbon
CE-categorie: C
Gewicht: 1.950 kg
Motoren: 2 x 50 kW
Batterij: 80 kW

Meer informatie: www.edoradomarine.com

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar