Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Blogs

Tagliatelle met biefstukreepjes, gorgonzola en spinazie

Gepubliceerd op 25 januari 2016

 

SabinaWe beginnen dit jaar met een lekkere en eenvoudig te maken pasta; tagliatelle met biefstukreepjes, gorgonzola en spinazie.

Ingrediënten (2 personen)
• Tagliatelle 200 gr. • Biefstuk 150-200 gr. • Wilde spinazie 500 gr. • Gorgonzola 150 gr. • Pijnboompitten 2 eetlepel. • Olijfolie • Zout en peper.

Bereiding
kombuis-000We beginnen met de voorbereidingen. Snijd de biefstuk in niet te smalle reepjes met peper en zout naar smaak. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en gebruik ze later om het gerecht te garneren. Snijd nu de gorgonzola in kleine blokjes. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Het liefst beetgaar. Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en bak de reepjes biefstuk bruin. Haal het vlees uit de wok en laat het rusten onder aluminiumfolie.
Roerbak de spinazie in de wok. Voeg de biefstuk toe zodra de spinazie slinkt. Alles goed omroeren en het kan op het bord, maar giet eerst de tagliatelle af en leg een portie op het bord. Doe de spinazie en de biefstuk erop. Verdeel de blokjes gorgonzola over het gerecht en strooi de geroosterde pijnboompitten er over. Het lekkerste is als alles goed heet is zodat de kaas begint te smelten. Je kan nog wat druppels olijfolie over de pasta sprenkelen als je dat wil.

Wijntip: Nu nog een lekker glas wijn erbij en je diner is compleet. Bijvoorbeeld een Merlot uit een zonrijk gebied of een Côtes du Rhône, maar een rode Bourgogne is ook erg lekker!

 

 

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar