Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Blogs

Frisse carpaccio van zeebaarsfilet

Frisse carpaccio van zeebaarsfilet
Gepubliceerd op 26 juli 2019

Sabina Kuik stelde eenmalig een driegangenmenu samen dat goed past in het zomerseizoen, simpel te maken is en ook nog heel erg lekker is. Je kan het goed voorbereiden en kort voor het nuttigen afmaken. Je kan de visboer vragen of hij de zeebaarsfilet in dunne plakjes snijdt, dat doen ze vaak graag voor je. Maar het is niet moeilijk, hoor! Het leuke is dat je veel voorbereidingen lekker op je achterdek kan doen, tijdens het varen of in de haven. Heerlijk relaxed toch. Tussendoor even de kombuis in om iets in de koelkast te leggen of wat dan ook. Koken is voorbereiden, plannen en genieten. En dat niet één keer. Als je jouw gerechten serveert en je tafelgenoten vertellen hoe smakelijk die zijn, dan geniet je weer. Van eten, drinken én elkaar. Daar staat koken voor!

 1. Voorgerecht: Frisse carpaccio van zeebaarsfilet
 2. Hoofdgerecht: Lamsfilet, doperwtensalade, groene kruiden
 3. Dessert: Stroopwafels met vanille-ijs en Baileys

Voorgerecht: Frisse carpaccio van zeebaarsfilet

Ingrediënten

 • 400 g zeebaarsfilet
 • 1 pompelmoes
 • 1/2 limoen
 • 1-2 el roze peperbollen
 • 3 el goede olijfolie
 • appelkappertjes
 • takjes kervel of peterselie
 • zwarte peper

Koop bij een goede vishandel zeebaarsfilet met of zonder vel. Je snijdt met een scherp mes dunne plakjes van de filet. Het is helemaal niet erg als de plakjes er niet allemaal hetzelfde uitzien, als ze maar dun zijn. Leg de plakjes op een schaal, dek deze af en zet hem even in de koelkast.

Schil nu de pompelmoes en haal de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een schaaltje zodat het sap daarin valt. We gaan nu de vinaigrette maken. Neem het pompelmoessap dat je hebt opgevangen en doe daar het sap van een halve limoen bij. Hier roer je de olijfolie door en je maalt er wat zwarte peper over.

Neem de zeebaarsfilet en verdeel die over de vier borden. Doe de vinaigrette er over en laat de zeebaars een uur in de koelkast marineren.

Vlak voor je aan tafel gaat, leg je de partjes pompelmoes erop en een paar appelkappertjes. Strooi er wat roze peperbollen over en maal wat zwarte peper over het gerecht. Voeg als laatste wat kervel of peterselie toe als garnering.

We drinken er een passende witte wijn bij. Denk hierbij aan een Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Grüner Veltliner of Portugese witte wijn.

Frisse carpaccio van zeebaarsfilet

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar