Yamarin 81 Day Cruiser: nieuwe generatie

Geplaatst door Redactie Motorboot

De Yamarin 81 Day Cruiser vertegenwoordigt volgens de Finse bouwer een nieuwe generatie in de daycruiser range van Yamarin. De lay-out voor de boot werd ontworpen door het Noorse ontwerp-bureau Eker Design, het onderwaterschip werd getekend door het Zweedse bureau Petestep. Dat tezamen heeft volgens de werf geresulteerd in ‘een unieke boot, op basis van een nieuw en futuristisch design en de allerlaatste technologie’. De functionaliteit stond daarbij volgens Yamarin centraal.

Yamarin_81_DC_press_relea-006

Yamarin – een merk van het Finse bedrijf Konekesko – heeft een reputatie hoog te houden, waar het de vaareigenschappen van haar boten betreft. Volgens de bouwer voldoet de nieuwe 81 Day Cruiser wat dat aangaat ruimschoots aan de norm. “De vaareigenschappen van deze nieuwe boot zijn zelfs beter, dankzij het het door Petestep ontwikkelde onderwaterschip. Het ontwerp is deels gebaseerd op ervaringen uit de race-wereld; de boot vaart nu nog comfortabeler, ook onder ruwe omstandigheden, bij een bovendien extra gunstig brandstofverbruik.

Omdat de 81 Day Cruiser is ontworpen op maximaal comfort voor de passagiers, is het windscherm aan weerszijden doorgetrokken tot aan de achterbank. Bijzondere aandacht is ook besteed aan de pentry, die is uitgerust met een gasfornuis, een koelkast en vooral ook veel werkruimte. Bij de zitgroep in de open kuip zijn twee tafels geplaatst, die gemakkelijk kunnen worden samengevoegd tot één grote tafel voor acht personen. Onderdeks is er een ruime cabin, met een elektrisch toilet, een wastafel en slaapgelegenheid voor vier personen. Op het voordek is ruimte gemaakt vor zonnepanelen, ten behoeve van het 12 Volts boordnet. De boot heeft voor – als aanvulling op de navigatieverlichting – een LED-zoeklicht, om het varen in het donker te vergemakkelijken.
De console is voorzien van een 12” plotter en – helemaal van deze tijd – een plek voor een tablet. De boot is uitgerust met een volledig geautomatiseerd trilsysteem, zodat de boot ook bij harde zijwind keurig horizontaal blijft. Het bedieningspaneel voor dit systeem is uitgerust met een 3D-gyroscoop, een 3D-versneller en een 3D-GPS systeem. Het systeem werkt zonder de gebruikelijke trimflappen, zodat er geen brandsof wordt verspild om de boot in de juiste positie te houden.

De boot heeft achterop een waterski-beugel, die tevens dienst doet als reling voor het zwemplateau. Het kunst-teak op de dekken is onderhoudsvrij.

Technische specificaties: 8,05 x 2.76 m /  1,950 kg / maximaal 10 personen / CE-C / buitenboordmotor; aanbevolen motorisering: 300 pk

 

Mogelijk interessante artikelen: