Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot

Werken met digitale radar en AIS | Watersport Praktijkreeks

WATERSPORT PRAKTIJKREEKSWerken met digitale radar en AIS

Werken met digitale radar en AIS

Voor wie

‘Werken met digitale radar en AIS’ is het vierde deel in de Watersport Praktijkreeks dat uitgeverij Roskam Media lanceert. De uitgave is opnieuw in de vorm van een praktisch naslagwerk opgezet in samenwerking met freelance watersportjournalist en auteur René Westerhuis. Steeds meer schippers van zeil- en motorjachten overwegen de aanschaf van radar en het Automatic Identification System of varen er al mee. Juist gebruik van radar en AIS kunnen de veiligheid van schip en bemanning significant vergroten. Maar beide instrumenten vereisen kennis en – bovenal bij radar –  ervaring. Alle aspecten rond aanschaf, installatie, gebruik en regelgeving komen in deze uitgave aan bod. Als extra is een uitgebreid hoofdstuk over radarreflectoren toegevoegd. Daarnaast beoogt de uitgave vooral een handige leidraad te zijn, vol praktische aanwijzingen, heldere uitleg van functies en technische tips. Deel-4 sluit naadloos aan op deel-1 ‘Werken met digitale zee- en vaarkaarten’. Voor presentatie van zowel elektronische kaart als radarbeelden fungeren in de praktijk immers meestal ‘multifunctionele beeldschermen’ met aparte of gecombineerde beeldvensters.

Werken met digitale radar en AIS

Waar verkrijgbaar

Het boek is direct te bestellen in de webshop van Motorboot.com. Bestellen, klik hier.

Auteur

Na een korte carrière bij de Koninklijke Marine organiseert René Westerhuis bij Incento groepsreizen op maat voor talrijke bedrijven, de Vereniging HISWA en de Stichting Maritiem Centrum. Daarna is hij geruime tijd manager public relations bij de Radio Holland Group. Hij staat daar aan de wieg van technische ontwikkelingen die thans gemeengoed zijn, zoals satellietcommunicatie, mobiele telefonie, gps-navigatie en de allereerste ‘compacte’ radars voor de watersport. Van 1994 tot 2005 is hij manager communicatie bij serviceprovider Debitel Nederland. In deze periode groeit het klantenbestand van 0 tot 1,5 miljoen mobiele pre- en postpaid bellers. In 2005 start hij zijn eigen bureau voor public relations en marketingcommunicatie NewCopy. Hij zeilt van jongs af aan en was een groot aantal jaren als instructeur en bestuurslid verbonden aan het Zeekadetkorps Amsterdam. Voor de magazines Motorboot, Nautique, Spiegel der Zeilvaart, Waterkampioen en Zeilen verzorgt hij redactionele bijdragen op het gebied van communicatie, navigatie, uitrusting en veiligheid. Van zijn hand verschenen meer dan tien boeken voor de watersport.

Werken met digitale radar en AIS | Watersport Praktijkreeks
Auteur René Westerhuis

Roskam Media

Roskam Media is een jong mediabedrijf en onder meer uitgever van het merk Motorboot Magazine en het Online platform Motorboot.com. Onder de nieuwe merknaam ‘Watersport Praktijkreeks’ worden in de komende tijd watersport gerelateerde boeken op de markt gebracht volgens een herkenbaar concept en in een handzaam formaat.

ISBN: 978-90-830232-5-0
Prijs: € 16,95
Afmetingen: 24 × 20 × 0,8 cm
Bindwijze: Wire-O (ringband)
Pagina’s: 48
Verzendkosten: € 4,40 Nederland, € 9,00 rest Europa

Eerder verscheen van zijn hand in de  de Watersport Praktijkreeks: Werken met digitale zee- en waterkaarten. Voor een overzicht van alle boeken, klik hier.

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar