Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot

Varen in Duitsland I Watersport Praktijkreeks

Watersport praktijkreeksWATERSPORT PRAKTIJKREEKS

VOOR WIE 

In gesprekken met mede-motorbootvaarders bespeurt auteur Henk Nooter vaak de ambitie om naar Duitsland te varen, maar er is teveel onduidelijk. Henk: “Dit weerhoudt hen ervan om te gaan, en dat is jammer. Daarom heb ik dit boek gemaakt met antwoorden op vragen als: Wat kom ik tegen over de grens? Welke papieren moet ik daarvoor hebben? Moet ik een ʻvaarpatentʼ hebben? Hoeveel tijd heb ik nodig voor een tocht? Waar kan ik varen? Wat zijn belangrijke nautische begrippen in het Duits?

Verder staan er vaarroutes in. Deze beginnen vlak bij huis en zijn relatief kort en worden geleidelijk langer en voeren je steeds verder van huis. Zo kunnen de lezers, die het avontuur aan willen gaan, de stap zetten, vertrouwen op doen en steeds verder varen in Duitsland I Watersport Praktijkreeks.

De informatie met betrekking tot de beschreven routes is vooral praktisch. Dus geen uitgebreide beschrijvingen van landstreken, locale cultuur en bezienswaardigheden onderweg. Hiervoor is gekozen omdat het boekje primair bedoeld is om drempels weg te nemen die een tocht naar het buitenland verhinderen.

Varen in Duitsland I Watersport Praktijkreeks
Varen in Duitsland I Watersport Praktijkreeks

WAAR TE  VERKRIJGEN

De reeks kan online worden gekocht via de Motorboot webshop.

AUTEUR

Henk Nooter zeilde al jaren door Friesland, op het IJsselmeer en de Wadden voor hij een Motorboot kocht. Waren zij vroeger met heel het gezin op het water nu varen zijn vrouw Ria en hij met zʼn tweeën. In 2009 maakten zij de overstap naar een motorboot. Met een motorboot heb je nu eenmaal minder werk en meer comfort aan boord.

Henk en Ria wonen in Lelystad en hun boot ʻRasboraʼ ligt in Woudsend. Rasbora is hun eerste motorboot. Het is een Valkvlet 10.60 OK uit 1981. In het motorruim ligt een 6 cilinder 85 pk Volvo Penta die zijn diesel krijgt uit de brandstoftank van 300 liter. Voor drinkwater hebben ze een tank van 300 liter.

Nadat ze ervaring hadden opgedaan met hun motorboot op de Nederlandse binnenwateren lonkte al snel het buitenland. Sinds 2012 hebben zij een aantal lange tochten gemaakt door Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken.

Varen in Duitsland I Watersport Praktijkreeks
Auteur Henk Nooter

UITGEVER 

Roskam Media is een jong mediabedrijf en onder meer uitgever van het merk Motorboot Magazine en het Online platform Motorboot.com. Onder de nieuwe merknaam ‘Watersport Praktijkreeks’ worden in de komende tijd watersport gerelateerde boeken op de markt gebracht volgens een herkenbaar concept en in een handzaam formaat.

Varen in Duitsland‘ is het tweede boekje in de Watersport Praktijkreeks, uitgegeven door Roskam Media.

ISBN 978-90-830232-1-2
PRIJS € 19,95
VERZENDKOSTEN: € 4,40 Nederland, € 9,00 rest Europa
AFMETINGEN 240 mm br. x 200 mm h.
BINDWIJZE Wire-O (ringband)
PAGINA’S 48 pagina’s

Eerder verscheen in de Watersport Praktijkreeks ‘Werken met digitale zee- en waterkaarten op plotter, laptop, tablet en smartphone’. Klik hier voor meer informatie en bekijk alle boeken die verschenen in de Watersport Praktijkreeks.

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar