Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Lezersbijdragen

Lozingsvrij varen

Lozingsvrij varen
Gepubliceerd op 31 mei 2024

Schone scheiding van ontlasting

Wij, Chris en Ineke Michels zijn voor onze boot op zoek gegaan naar een ander toiletsysteem toen duidelijk werd dat lozing op het oppervlaktewater verboden werd. Graag vertellen we over de verschillende mogelijkheden, hoe we tot en keuze zijn gekomen en hoe het ons is bevallen.

Door Chris Michels

Sinds 1 januari 2009 is het niet meer toegestaan om het vuilwater van het toilet (zwart water) te lozen op het oppervlaktewater. Daarom is het verplicht dat boten met een scheepstoilet een zwartwatertank aan boord hebben. De bedoeling is dat, wanneer je in een jachthaven bent, je het zwartwater uit de tank laat zuigen bij het pompstation, zodat het zwarte water in het riool terecht komt en niet in het oppervlaktewater.

Varen zonder zwartwatertank

Het oude scheepstoilet.

Onderzoek wijst uit dat het zwarte water tijdens het varen toch wordt geloosd waardoor het toch in het oppervlaktewater terechtkomt. Dit is een van de redenen waarom het de bedoeling is dat de afsluiters worden verzegeld, zodat het naar buiten pompen niet meer mogelijk is.

Wij wilden hier niet op wachten en zijn op zoek gegaan naar een alternatief. Het meest voor de hand liggende alternatief is een chemisch toilet zoals ook in de campers gebruikt wordt. Nadeel van dit systeem is dat je steeds met de gevulde tank naar een loospunt moet lopen. Helaas is niet elke jachthaven uitgerust met een loospunt. Ook heb je een chemische toevoeging nodig om niet te veel last te hebben van de stank. Bovendien is de opslag beperkt waardoor je binnen twee dagen de tank moet legen.

Tegenwoordig zijn er droog-, verbrandings-, compost- en scheidingstoiletten verkrijgbaar waardoor loosvrij varen mogelijk is. Wij hebben ons daarin verdiept en uiteindelijk voor een scheidingstoilet gekozen.

Het scheidingstoilet

Een scheidingstoilet is een toilet waarbij de vaste en de vloeibare ontlasting van elkaar worden gescheiden. De ontlasting, vaste stof, komt in een zak waarin je ook het toiletpapier kunt weggooien en de urine, de vloeistof wordt opgevangen in een tank of loos je rechtstreeks op het riool of oppervlaktewater.

Varen zonder zwartwatertank

Lozingsvrij varen met het nieuwe scheidingstoilet.

De urinetank heeft een inhoud voor een tot twee dagen voor twee personen. De tank kun je legen in het riool of in het oppervlaktewater; urine is in principe heel erg schoon, behalve als je zware medicijnen gebruikt.

Het scheidingstoilet is zo ontworpen dat als je zittend je behoefte doet, de scheiding automatisch plaatsvindt. Door het scheiden van de urine van de ontlasting wordt veel stank voorkomen. Bijkomend voordeel is dat je geen water nodig hebt om het toilet door te spoelen, immers de ontlasting valt in de ’emmer’ met zak en de urine komt in de tank of het riool.

a

In de wc-pot is de tweedeling te zien: voorin het natte deel en achterin het droge deel van de ontlasting.

In de emmer voor de vaste stof doe je een ‘plastic zak’, welke gemaakt is van mais. Deze emmer is groot genoeg om de ontlasting van twee personen inclusief toiletpapier voor een week op te vangen. Het toilet heeft een kleine ventilator die de lucht van deze emmer via een slang afvoert naar buiten. Daardoor ruik je helemaal niks van de ontlasting. Als de zak vol is kun je deze in de afvalbak doen of in de compostbak.

De gebruiksaanwijzing staat ook op de wc-deksel.

De inbouw

Het scheidingstoilet wat wij hebben gekozen is net zo groot als ons oude scheepstoilet. Het kon dus op dezelfde plaats worden ingebouwd. Wij hebben gekozen voor een scheidingstoilet met een tank, voordeel is dat je geen afvoer nodig hebt. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om de urine-afvoer op de bestaande afvoer aan te sluiten en zo dat er in de huidige zwartwater tank alleen nog maar urine komt. Omdat voor ons onduidelijk is of dit dan nog als zwartwater wordt gezien en dus de afsluiter mogelijk wordt verzegeld hebben wij hier niet voor gekozen.

Varen zonder zwartwatertank

Luchtafvoerslang door het wc raam naar buiten.

De watertoevoer om het toilet door te spoelen komt te vervallen en kon worden afgesloten, immers je spoelt dit toilet niet door! De ventilator voor het afzuigen van de luchtjes uit de emmer met vaste ontlasting kon worden aangesloten op het 12 volt systeem van het schip. Wanneer je een toilet hebt met een elektrische spoeling, dan zit deze aansluiting er waarschijnlijk al. Let op! De ventilator is 12 volt, dus niet geschikt voor een 24V-systeem. Dan moet er mogelijk een extra draad getrokken worden.

Het grootste probleem is luchtafvoerbuis. Hoe leg je deze aan waardoor de luchtjes naar buiten worden afgevoerd. Deze luchtafvoerbuis heeft een diameter van 5 cm. Volgens de leverancier is het voor een goede werking belangrijk dat deze afvoerbuis niet langer is dan 3 meter. Er zijn ook toiletten verkrijgbaar met een krachtige ventilator waardoor er een langere afvoerbuis mogelijk is. Wij hebben achter onze toiletruimte een kledingkast waardoor de luchtafvoerbuis kon worden geleid en bovenin terug naar de toilet ruimte en vervolgens via het wc-raam naar buiten.

Onze ervaring

Het toilet werkt voor ons beter dan dat wij vooraf dachten! Wij hebben inmiddels vier maanden ervaring met Lozingsvrij varen. De luchtafvoer werkt prima, het schoonmaken van het toilet is eenvoudig en de zak voor de vaste stof gaat inderdaad een week mee. Bij ons werd het water om het toilet te spoelen uit de schoonwatertank gehaald. Nu we niet meer hoeven te spoelen scheelt dit een hoop water. Het legen van de urine tank is een eenvoudig klusje: we doen dit iedere ochtend en spuiten met een plantenspuit een beetje schoonmaakazijn in het vloeistofdeel van het toilet waardoor dit schoon blijft. Kortom, wij zijn zeer blij met deze oplossing!

Mogelijk interessante artikelen

Inloggen

Direct abonneren

Abonnee voor slechts € 5,00 p/m! Direct abonneren Onbeperkt toegang tot álle informatie op de website.

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar