Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Lezersbijdragen

Kinderen aan boord: leuk!

Gepubliceerd op 21 april 2016

Kinderen aan boord… Hoe leuk is dat eigenlijk? Motorboot publiceerde in haar zojuist verschenen mei-nummer een verhaal hierover, met daarin de reacties van lezers. Naast de lezers die worden genoemd in het magazine, reageerden ook Roeland & Susette van Maren en Egbert & Dits Joosten Heteren.

Kinderen aan boord“Samen met onze dochters Linda van 3 jaar en Marjet van 9 maanden varen wij met onze Doerak 780 AK genaamd ‘Flipje’ door heel Nederland”, schrijven Roeland (38) en Susette (34) van Maren in een e-mail aan Motorboot. “Linda gaat al vanaf kleins af aan mee en ook Marjet heeft haar eerste tochtje (toen 6 weken) er al op zitten. In de zomervakantie proberen we 3 a 4 weken onderweg te blijven. Sinds we de kinderen hebben zijn we steeds meer op zoek naar vaargebieden en ligplaatsen waar voor kinderen ook wat te beleven is.

Kinderen aan boordKinderen aan boordAfgelopen zomer zijn we met de kinderen aan boord naar het Brielse meer geweest. De eilandjes met prima aanlegplaatsen en zwemstrandjes met speeltoestellen zijn een echte aanrader voor gezinnen en zeker Linda heeft zich hier prima vermaakt.
Jaarlijks maken wij omstreeks mei een tochtje naar het Esmeer in Aalst. De grote speeltuin bij de jachthaven is erg leuk voor kinderen in alle leeftijden.
Dit jaar staat een tocht naar Friesland op de planning en wij zijn dan ook alvast aan het oriënteren of we leuke aanlegplaatsen, eventueel bij een camping kunnen vinden. Dus mochten de lezers nog suggesties hebben, dan houden we ons aanbevolen. Wij willen nog jaren op het water doorbrengen, maar zijn ons er wel van bewust dat we er voor moeten zorgen dat onze kinderen het ook leuk blijven vinden.”

Te leuk

Rondje Randmeren Kinderen aan boord
Rondje Randmeren

“‘Kinderen aan boord’ was te leuk om er niet op te reageren”, schrijven Egbert en Dits Joosten Heteren in een e-mail aan Motorboot.  “Wij varen bijna iedere zomer met onze Drentsche Kotter AK 11.60, de ‘DIMFY’, een paar dagen met onze kleinkinderen. Meestal gaan er twee tegelijk mee. Met de jongens naar Katwijk aan Zee. Super leuk! We varen dan van onze thuishaven, WSV Midden-Betuwe op het Eiland van Maurik, via de Hollandse IJssel tot Montfoort. Daar liggen we aan de kade en dan gaan de mannen zwemmen in het buitenzwembad, dolle pret natuurlijk. De volgende dag varen  we in één keer door naar Katwijk,waar we al een aantal jaren van hebben genoten!! Strand, vissen, varen met het bijbootje…

Texel, juni 2014. Kinderen aan boord
Texel, juni 2014

Daarna zijn de meisjes aan de beurt om mee te gaan. In 2012 namen we ze – 7 en 5 jaar oud – mee voor een rondje Randmeren. Ze worden in Harderwijk aan boord gebracht. Met prachtig weer voeren we richting Nijkerk. Net voor de brug ligt jachthaven Erkemederstrand, een recreatiegebied met veel faciliteiten, een leuke haven en een strandje om te zwemmen. ‘s Avonds werd in een grote tent om 18.00u kinderdisco gegeven. De meisjes hebben er van genoten! Maar pannenkoeken eten aan boord hoort er net zo goed bij, net als een spelletje doen voor het naar bed gaan. De volgende dag voeren we naar Spakenburg, war de meisjes weer van boord werden gehaald.
Zwemvestjes aan is verplicht bij ons aan boord, Sophie, 5 jr, vertelde aan de steward van de sluis waarom ze het zwemvest aan moest, en dat het belangrijkste onderdeel het fluitje was. Zo schattig! De meisjes kregen allebei van de stuward  een sleutelhanger met reddingsboei.

We hebben ook nog een RIB. Ieder jaar komt er in juni iemand van ons gezin met deze boot naar Texel, voor de jaarlijkse catamaranrace rond het eiland. Wij zijn daar dan al een paar dagen met de ‘DIMFY’, onze ‘hotelboot’. Egbert vaart tijdens de Ronde van Texel als begeleiding boot met de RIB bij de Reddingsbrigade. Uiteraard komt dan een groot deel van ons gezin daar naar toe om dit mooie evenement mee te maken. Dan is onze ‘DIMFY’ afgeladen vol; de dinette wordt een bed voor 3 kleintjes, en ook wordt er geslapen op de bank, op de grond, voor in de punt en achterin onze slaapkamer. Het loopt dan zoals het gaat, maar wél altijd met heel veel lol en gezelligheid!”

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar