Hét Motorboot magazine van Nederland
Passie voor varen
100% Motorboot
Lezersbijdragen

Is deze boot misschien het ‘gat in de markt’?

Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?
Gepubliceerd op 28 juni 2024

…waar het schip strandt…

De column van Marjolein Scherrenberg in het aprilnummer van Motorboot met de kop ‘Gat in de markt’ ging over die ene nieuw gebouwde, betaalbare, niet idioot grote boot voor iedereen. Wat zij dacht, dacht Tom Pels vier jaar geleden ook en hij kwam in actie. Hij schrijft ons het volgende:

Een kennis van mij attendeerde mij op de column van Marjolein Sterrenberg, met de titel ‘Gat in de markt’. Zij raakte daarmee precies dat waardoor ik vier jaar geleden een start heb gemaakt met de zoektocht naar een basic schip, wat (nog) niet op de Nederlandse wateren te vinden was. Als ‘boten-autist’ vroeg ik me af waarom alle boten op elkaar lijken. Waarom de varende caravans bijna niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Hoge gangboorden voor stahoogte, van alle luxe voorzien, maar alles net te krap. Waar zijn de waaierstevens en ronde spiegels gebleven.

Alu en elektrisch

Mijn specifieke aandacht werd getrokken naar het relatief nieuwe fenomeen: aluminium en elektrisch. En naarmate ik me langer ging verdiepen in het aanbod van de Nederlandse sloepen- en tenderbouwers, kwam ik wederom tot de conclusie dat ‘ze’ allemaal hetzelfde bouwen, waarbij nautische esthetiek wordt opgegeven voor de ingebakken tendens dat goedkoper en nog goedkoper blijkbaar de prioriteit heeft. O ja, en ze moeten ook allemaal hard kunnen varen. Het lijken verdorie wel varende loungesets. Mijn bezoek aan Boot Holland in Leeuwarden bevestigde alles wat ik er van vond. Ik zelf heb mijn meeste bootjaren op het water doorgebracht op open zeilboten. U kent ze wel: Flytoer, Valk, Randmeer Centaur, grote BM, enzovoort. Typerend voor deze schepen is dat er geen slaapplaatsen, keuken, toilet en dikke kussens aan boord waren. Toch, ondanks het gebrek aan deze luxe, waren de zomerse dagen eindeloos lang en mooi. Plassen door verplicht te zwemmen of op het hoosblik, tas met proviand aan boord en een goed gevulde koelkist. En zitten deed je op de gangboorden en naast de helmstok.

Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?
Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?

Modelbouw

Vier jaar geleden ben ik gaan bedenken hoe ‘mijn’ open dagboot er dan uit zou moeten zien en toen ik daar uiteindelijk een idee over had gevormd, wilde ik het ook visueel maken. Na het denk- en tekenwerk, kwam het modelbouwwerk. De basisgedachte was: Duurzaam dus Made-in-Holland, onderscheidend Hollands model, aluminium, elektrisch (draaibare POD), dus fluisterstil, basaal, laag en breed, stabiel, ruimte genoeg voor wat klapstoeltjes en een  helmstok in plaats van de sta-in-de-wegstuurkolom. Ik had in mijn optiek het ideale dagboot voor het gezin bedacht… en de honden zouden ook ook mee kunnen. Het model werd schaal 1:6,5, 1 meter lang. Dus mijn schip werd 6,5 meter, 7 meter inclusief onmisbaar zwemplatform (mijn Flytoer was 6,4 meter). Ik maakte het model radiografisch (op afstand) bestuurbaar omdat ik ook een soort van proefvaart wilde kunnen maken.

Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?

Om het echie

Enfin, na het derde bouwmodel besloot ik het schip 3D te laten tekenen. De aluminium platen werden gesneden en afgeleverd bij de botenbouwer/lasser, die ‘toevallig’ ook nog de producent is van de made-in-Holland elektrische aandrijving. Het casco zat snel in elkaar, maar de rest? Alles wat ik had bedacht, de rubber stootranden met de aluminium hoekstukken, de bijzondere bolders, de helmstok en helmstokhouder, niets kon uit het schap worden gepakt en moest voor de eerste keer geproduceerd worden. Al met al was het schip na 5 maanden gereed. De naam werd de ‘Stolperschouw’. De Stolpen is de naam van het buurtschap waar ik woon en het type romp van mijn boot is gebaseerd op die van een schouw.

Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?

Te water

Mijn schip ligt sinds half mei in de haven en de eerste kilometers zijn afgelegd. Alles wat ik vier geleden had bedacht is werkelijk samengekomen in dit eerste schip. Ik realiseer me dat ik niet objectief kan zijn, maar door mijn roze bril bezien, heb ik het ultieme gezins-/dagjesschip gebouwd. En hoe dan ook, ik heb iets gebouwd wat niemand nog zeker is tegengekomen op het Hollandse binnenwater. Tenzij ik iets gemaakt heb wat een gat in de markt blijkt te zijn. Zo niet? Dan ben ik nog altijd de eigenaar van de enige, echte, zelf ontworpen Stolperschouw nr. 001.

Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?
Is deze boot misschien het 'gat in de markt'?

Informatie:
Tom Pels
Telefoon: 0620018898
Email: tommic@kpnmail.nl
Website beschikbaar eind juli: www.stolperschouw.nl

Specificaties Stolperschouw
Lengte: 650 cm + 50 cm (zwemplatform)
Breedte: 258 cm
Diepgang: 55 cm
Materiaal: 4 en 5 mm zeewaterbestendig aluminium
Gewicht: +/- 900 kilo
Aandrijving: 3,5 kW draaibare POD met roerblad
Accu’s: 2 x 6 kW, 48 V, 120 Ah Lithium
Max. snelheid: 9,5 km/uur
Rubber stootrand rondom
Eikenhouten helmstok

Mogelijk interessante artikelen

Meer berichten in deze rubriek

Voordelen van het Motorboot abonnement
12 keer per jaar thuisbezorgd én online
Onbeperkt toegang tot alle content
12 keer per jaar onze nieuwsbrief
Korting op interessante events
Ik word abonnee van Motorboot al vanaf 60,- per jaar